Gescheiden riolering in Linkhoutstraat en zijstraten

Algemeen
Waar

deel Linkhoutstraat, deel Schalbroekstraat vanaf Goerenbeek tot Spoorweg, deel Priesterseheidestraat, Hulshoekstraat, deel Boogbosstraat, Langgorenstraat , Smetanastraat, deel  Heidestraat, deel Demerstraat, Schansstraat, Zwarte Brugstraat 

Soort
Concreet gepland
Datum
donderdag 30 juni 2022
Wanneer
De werken starten midden 2022 en worden voltooid tegen eind 2024
Waarom wordt er gewerkt?

Aquafin werkt samen met de gemeente Lummen aan een propere leefomgeving. Het aandeel riolering in Lummen moet omhoog. Daarom wordt er in Linkhout gescheiden riolering aangelegd. Want, dat is beter voor het milieu en zorgt dat regenwater efficiënter gezuiverd kan worden.

Wat houdt het werk in?

Er wordt gescheiden riolering aangelegd in de Linkhoutstraat, de Zwarte Brugstraat, de Schansstraat, de Hulshoekstraat, de Smetanastraat, de Boogbosstraat, de Priesterseheidestraat en de Langgorenstraat. Dat wil zeggen dat er twee rioleringsbuizen worden aangelegd: een buis voert regenwater af, de andere afvalwater.

Na de rioleringswerken worden er fietspaden aangelegd in de Linkhoutstraat.

Wat is de timing van het werk?

Omgevingsvergunning:

De vergunning werd onlangs ingediend en binnenkort start het openbaar onderzoek. Op 15 juni werd er een infomarkt georganiseerd worden. De bewoners kregen een uitnodiging in de bus.

De affiches die er getoond werden kan u hier  raadplegen. De detailplannen kan u onderaan deze pagina downloaden. 

Onteigeningen: 

 Het onteigeningsplan werd in vier delen en een tabel opgesplitst die u hier kan raadplegen:

Plan 1

Plan 2

Plan 3

Plan 4

Tabel 

De start der werken:

De nutsmaatschappijen zullen starten met de voorbereidende werken, als de voorbereidingen voor de rioleringswerken in Geneiken achter de rug zijn. Volgens de huidige planning is dat in september 2022. Als een exacte startdatum bekend is, leest u dat op deze webpagina.

 

Hinder door het werk

Zodra de werken in uitvoering gaan zullen de omleidingsplannen hier te vinden zijn. 

Tijdens de werken zullen er omleidingen gelden voor het verkeer tussen Lummen en Halen. Zij volgen een omleiding via Schulen, via de Schulensebaan, de Stationstraat, de Neerstraat en de Kiezelweg (N717). Daarna rijden ze via de Diestsesteenweg. Deze omleiding geldt in beide rijrichtingen.

Schrijf je in voor de nieuwsupdate over de werken in Linkhout
Documenten over het project
Contactgegevens
013 390 525
openbare.werken@lummen.be

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox