Blauwe zone

Print

Enkele straten in het centrum van Lummen zijn blauwe zone. Vergeet je parkeerschijf dus niet te leggen! De parkeerschijf moet van maandag tot en met vrijdag gelegd worden tussen 9 uur en 18 uur. Op zater-, zon- en feestdagen moet er geen parkeerschijf gelegd worden. Je mag er maximum 2 uur parkeren. 

Wanneer?

  • De blauwe zone is doorlopend geldig tussen 9u00 en 18u00 van maandag t.e.m. vrijdag (uitgezonderd wettelijke feestdagen en 11 juli).

Hoe gebruiken?

  • Leg de parkeerschijf achter de voorruit zodat zij goed zichtbaar is.
  • De pijl van de parkeerschijf plaatst u op het streepje dat het eerstvolgende halfuur dat volgt op het tijdstip van aankomst. Bijvoorbeeld: je arriveert om 11u05, dan zet je de pijl op 11u30.

De blauwe zone wordt aangeduid door het zonebord E9a met pictogram van een parkeerschijf. De blauwe zone strekt zich uit over de Dorpsstraat, het Charles Welensplein, de Kerkstraat en het Gemeenteplein. Opgelet: vanaf 29 april 2019 is de parking (pleintje) achter het Charles Wellensplein ook blauwe zone! 

Langparkeerders (méér dan 2 uur) kunnen gratis terecht op één van de 4 randparkings:

  • op de hoek van de Ringlaan en de Dr. Vanderhoeydonckstraat;
  • ter hoogte van de Schulensebaan;
  • ter hoogte van de Maria Van Loonstraat;
  • ter hoogte van de Groenstraat (bibliotheek).
     

 

Bromfietsen en voertuigen van personen met een handicap met een speciale parkeerkaart moeten geen parkeerschijf leggen (wel de speciale parkeerkaart).

Optimal Parking Control (OPC) helpt de gemeente Lummen met het uitvoeren van een doeltreffend parkeerbeleid.  Ze controleren de blauwe zone op het correct naleven ervan. 

Voor vragen en klachten over eventuele boetes kan je bij OPC terecht: 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox