Assistentiewoningen Den Eik

Heb jij of één van je ouders nood aan sociaal contact, een groter veiligheidsgevoel of een aangepaste woning? Dan kan Residentie Den Eik een oplossing bieden.  Residentie Den Eik verzamelt 20 assistentiewoningen in beheer van het OCMW-Lummen.  Residentie Den Eik staat open voor senioren wiens gezondheidstoestand zodanig is dat zij relatief zelfstandig kunnen kunnen leven, maar die behoefte hebben aan een woning die functioneel aangepast is aan de fysische, mentale en sociale mogelijkheden van senioren.

Assistentiewoningen Den Eik

Heb jij of één van je ouders nood aan sociaal contact, een groter veiligheidsgevoel of een aangepaste woning? 
Dan kan Residentie Den Eik een oplossing bieden.

Residentie Den Eik staat open voor senioren wiens gezondheidstoestand zodanig is dat zij relatief zelfstandig kunnen leven, maar die behoefte hebben aan een woning die functioneel aangepast is aan de fysische, mentale en sociale mogelijkheden van senioren. 

 

Residentie Den Eik heeft in totaal 20 assistentiewoningen.
Elke woning bestaat uit een leefruimte, een slaapkamer, een badkamer met douche, een berging en een volledig ingerichte kookruimte.

Elke leefruimte heeft een persoonlijk terras dat op zijn beurt deel uit maakt van een gemeenschappelijke buitengaanderij die het sociale contact, de solidariteit tussen de bewoners en de band met de groene omgeving bevordert.

Een woning kan door maximaal twee senioren bewoond worden. Elke woning is uitgerust met een individueel oproepsysteem waardoor de bewoner in geval van nood een medewerker van het woonzorgcentrum Het Meerlehof kan oproepen.

In Residentie Den Eik is eveneens een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte die door de bewoners van Residentie Den Eik gebruikt kan worden.

Je kan vrijblijvend een kijkje komen nemen of langskomen voor informatie

Wil je meer informatie over assistentiewoningen in het algemeen? Wat mag je daar verwachten? En waarop moet je letten als je er eentje wil huren?
Op www.checkassistentiewoning.be vinden potentiële huurders een checklist met aandachtspunten van de overheid.

Heb jij of één van je ouders nood aan sociaal contact, een groter veiligheidsgevoel of een aangepaste woning? 
Dan kan Residentie Den Eik een oplossing bieden.

Residentie Den Eik staat open voor senioren wiens gezondheidstoestand zodanig is dat zij relatief zelfstandig kunnen leven, maar die behoefte hebben aan een woning die functioneel aangepast is aan de fysische, mentale en sociale mogelijkheden van senioren. 

De kandidaat-bewoner moet minstens 65 jaar oud zijn op het ogenblik van de aanvraag voor een woning. Voor samenwonenden geldt die leeftijdsvoorwaarde voor beiden.

De bejaarden die worden opgenomen mogen niet behoren tot de categorieën B of C van de Katzschaal tenzij men samenwoont met een valide persoon of indien er intensieve, frequente en maximale niet-inwonende mantelzorg aanwezig is.

De kandidaat-bewoners moeten inwoner zijn van de gemeente Lummen.
Indien er geen kandidaat-bewoners zijn die aan deze voorwaarde voldoen, kunnen ook senioren die niet woonachtig zijn in de gemeente Lummen opgenomen worden.

Voldoe je aan deze criteria en wens je in een assistentiewoning te komen wonen?

Download dan hier onze folder.

Je maakt een afspraak met de maatschappelijk assistente om een aanvraagformulier af te halen of binnen te brengen en ondertussen kan je een assistentiewoning bezichtigen. 

De maatschappelijk assistente start dan met de verdere dossiersamenstelling en voert een sociaal onderzoek uit om na te gaan of een assistentiewoning de meest geschikte woonvorm is voor de kandidaat-bewoner.
Als het aanvraagdossier volledig is, wordt het dossier besproken op het maandelijkse zorgteam.
Dit team bepaalt op basis van objectieve criteria welke bejaarde als eerstvolgende opgenomen wordt in de vrijgekomen woning.

De kostprijs van een assistentiewoning is € 28,79 per dag.

Water, elektriciteit, aardgas, kabeltelevisie, telefoon zijn niet inbegrepen. De bewoners zijn vrij te kiezen bij welke leverancier ze hiervoor aansluiten. Schilderwerken van muren en plafonds in de flat en de gordijnen zijn te voorzien door de bewoner. 

De bewoners hebben ook de mogelijkheid om tegen betaling een warme maaltijd te nuttigen in woonzorgcentrum Het Meerlehof (€ 6,50).

Residentie Den Eik ligt aan het einde van de Wijngaardstraat. Klik in het contactblokje op "Alle openingsuren en meer info", en je ziet een kaartje met de juiste ligging.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox