Aanvraag evenement

Lummen is een bruisende gemeente. Er worden dan ook heel wat evenementen georganiseerd. Sommige evenementen zijn onderworpen aan een meldingsplicht, sommige zelfs aan een vergunningsplicht.

Zomerkriebels 2009 - publiek, dansende kinderen

Er vinden in Lummen heel wat evenementen plaats: eetdagen, barbecues, buurtfeesten, fuiven, bals, informatiemomenten, familiebijeenkomsten … En misschien wil je hiervoor wel wegwijzers plaatsen, of reclameborden? Misschien heb je materialen nodig, of een politiereglement?

Sommige evenementen zijn onderworpen aan een meldingsplicht, sommige zelfs aan een vergunningsplicht. Om uit te maken of jouw evenement gemeld of aangevraagd moet worden, kan je gebruik maken van de vragen op deze aanstiplijst. Indien het antwoord overal ‘neen’ is, moet je evenement niet gemeld noch aangevraagd worden.

Indien je evenement wel gemeld of aangevraagd moet worden, dan doe je dit via deze invulformulieren. Zo vergeten wij niets te vragen en jullie niets te melden.

De aanvragen moeten tijdig ingediend worden. Dit wil zeggen minstens zes weken op voorhand. Deze termijn is absoluut noodzakelijk voor het verzamelen van de nodige adviezen en wettelijke vergunningen en eventueel voor het wijzigen van de verkeerssituatie en de dienstregeling van de politie.

Uitleenmaterialen aanvragen doe je bij voorkeur online, via het reservatiesysteem. Is dat niet mogelijk, dan mag je dit invulformulier gebruiken.

Met al je vragen en je aanvragen kan je terecht aan onze UiTbalie. Hieronder vind je alvast heel wat richtlijnen en nuttige inlichtingen. Wij wensen je veel succes met je evenement!

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox