Ratten

Last van (bruine) ratten? Laat het ons weten.

Bruine rat - voorpagina brochure provincie
’s Nacht open en bloot voedselresten achterlaten in je tuin is nooit een goed idee, of het nu gaat om keukenrestjes of over dierenvoeding (granen …)
Kippen zijn verzot op keukenrestjes. Ze ruimen ze met alle plezier op. Zijn kippen geen optie, geef je keukenrestjes dan, in de daarvoor voorziene gele afvalzak, mee met de afvalophaling van Limburg.net. De ophaaldata vind je in de afvalkalender.
Eigen dieren voeder je best ’s morgens, zodat tegen de avond al het voedsel op is. Ratten gaan immers ’s nacht op zoek naar eten. Vinden ze allerlei lekkers dan besluiten ze uiteraard om te blijven.
 
Het principe is simpel: geen eten in de buurt, geen ratten.

Last van (bruine) ratten? Laat het ons weten via

Je melding wordt doorgegeven aan de gemeentelijke rattenvanger.

De rattenvanger neemt contact met je op en zal de ratten op jouw perceel gratis komen bestrijden. Hij probeert in de week van je melding langs te komen of toch ten laatste de week na je melding.

Onze rattenvanger plaatst het rattenvergif zelf. Het vergif wordt niet meegegeven aan inwoners. Ratten eten enkel voldoende vergiftigde graankorrels als ze geen ander eten vinden. Dierenvoeder en afval verstoppen is dus de boodschap.

Als het nodig is, komt onze rattenvanger extra vergiftigde graankorrels plaatsen of tips geven om de ratten te verdelgen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox