Afvalkalender en sorteergids

Print

Elke Lummenaar ontvangt jaarlijks een gratis afvalkalender van de intercommunale Limburg.net. 

Afvalkalender 2022 - voorpagina

Ophaling

Vanaf 2022 is het Optimo-systeem van toepassing. De afvalsoorten die hieronder vallen (huisvuil, keukenafval, PMD, textiel, tuinafval) zullen op dezelfde dag en op hetzelfde moment opgehaald worden. De ophaalrondes zijn bijgevolg herbekeken. Kijk goed na op welke dag jouw afvalophaling valt.

De ophaalwagens starten hun ronde om 06.00 uur ’s ochtends. Plaats je afval de avond voordien buiten, op een goed zichtbare plaats. Zo staat het zeker tijdig klaar.

Afvalkalender

De afvalkalender wordt in principe in de loop van december bedeeld door bpost. Moest de postbode per ongeluk jouw brievenbus overgeslagen hebben, of heb je per ongeluk je afvalkalender weggegooid, neem dan contact op met Limburg.net. Via een online formulier (www.limburg.net/meldingen - categorie afvalkalender) kan je je afvalkalender aanvragen. Limburg.net stuurt je dan een (nieuw) exemplaar. 

Klik hier om de afvalkalender digitaal te raadplegen.

Via www.limburg.net/afvalkalender kan je je gepersonaliseerde digitale afvalkalender raadplegen en importeren op je smartphone of pc. 

Sorteergids

Nieuw is dat je vanaf 2022 twee aparte gidsen ontvangt: de afvalgids en de sorteergids. De sorteerregels staan dus niet meer achteraan in de afvalkalender. Beide gidsen vallen weliswaar samen in de brievenbus. 

Sorteerregels kan je ook raadplegen op www.limburg.net.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox