Aanplakkingen en reclameborden (tijdelijk)

Ga niet zomaar wildplakken en zet niet zomaar reclameborden langs de weg. Het zou tot een fikse boete kunnen leiden.

Aanplakbord Linkhout - foto

Reclame maken voor activiteiten zonder commercieel doel is toegelaten op de gemeentelijke aanplakborden en dit volgens het gemeentelijke Reglement aanplakborden. Overtredingen op dit reglement worden gesanctioneerd met een GAS-boete. De aanplakborden bevinden zich op de volgende plaatsen.

  • Genenbosstraat (ter hoogte van zaal Eikenbos)
  • kerk Linkhout
  • kerk Meldert
  • kerk Thiewinkel
  • rotonde Groenstraat - Maria van Loonstraat - Lindekensveld - Dr. Vanderhoeydonckstraat

Aanplakken en reclame maken, is verboden langs toeristische wegen en op plaatsen die vanaf de toeristische weg over een ononderbroken lengte van 100 m herkenbaar zijn. Toeristische wegen in Lummen zijn de volgende.

  • Kermt-Lummen-Meldert-Tessenderlo (gewestweg N725)
  • Schulen-Lummen-Beringen (gewestweg N717)
  • Lummen-Heusden (Ringlaan, Oostereindestraat, Molemstraat, Genenbosstraat)
  • Lummen-Linkhout-Zelem (Schalbroekstraat, Linkhoutstraat, Vinnehoekstraat)

Er mag zeker geen reclame aangebracht worden op bermen, noch op openbaar domein.

Voor private gronden kan de grondeigenaar in principe wel toestemming verlenen, maar hoogstwaarschijnlijk is dan ook een bouwvergunning noodzakelijk. Wanneer die ontbreekt, kunnen zowel de eigenaar van het terrein, als de eigenaar van het bord, als de verantwoordelijke uitgever bestraft worden.

Je kan je dus maar beter op voorhand goed informeren. Hiervoor kan je terecht bij de dienst omgeving, omgevingsvergunningen@lummen.be - 013 390 540

Voor het aanbrengen van reclame langs gewestwegen (N717 en N725) komen slechts zes locaties in aanmerking. Hiervoor dient toelating gevraagd te worden aan het Agentschap Wegen en Verkeer, District West-Limburg, Souwstraat 39, 3530 Houthalen-Helchteren, telefoon 011 52 08 40, wegen.limburg.districtwest@mow.vlaanderen.be.

Er worden maximum twee reclameborden per gewestweg goedgekeurd.

Aanvragen moeten minstens 21 dagen op voorhand bij het agentschap zijn.

Ook voor het aanbrengen van reclame langs de afritten van verkeersknooppunt Het Klaverblad dient toelating gevraagd te worden aan het Agentschap Wegen en Verkeer, District West-Limburg, Souwstraat 39, 3530 Houthalen-Helchteren, telefoon 011 52 08 40, wegen.limburg.districtwest@mow.vlaanderen.be.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox