Earth Hour = Het Uur der Aarde

Earth Hour is een internationale, jaarlijkse, sensibiliserende actie rond energieverbruik en de klimaatcrisis, die ons allen aangaat.

Earth Hour - logo
Earth Hour (in het Nederlands Het Uur der Aarde genoemd) is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het is een internationale, jaarlijkse, sensibiliserende actie rond energieverbruik en de klimaatcrisis, die ons allen aangaat.
 
Elke laatste zaterdag van maart (in het weekend waarin de zomertijd ingaat), van 20.30 tot 21.30 uur, is het weer zover. Dan doven miljoenen mensen over de hele wereld opnieuw hun lichten en verminderen ze het gebruik van elektrische apparaten. Zo betuigen ze hun steun in de strijd tegen de klimaatverandering en de biodiversiteitsvermindering.
 
Het eerste Uur der Aarde werd gehouden in het Australische Sydney tussen 19.30 en 20.30 uur, op 31 maart 2007. Aan deze actie namen meer dan 2,2 miljoen mensen deel. Ze heeft gedurende dat uur voor een verminderd energieverbruik gezorgd van geschat 2,1% à 10,2%.

Naar jaarlijkse gewoonte neemt de gemeente Lummen opnieuw deel aan deze actie. Vanaf vrijdagavond 24 maart tot maandagmorgen 27 maart 2023 zal de klemtoonverlichting gedoofd worden aan het Administratief Centrum en aan de kerken van Lummen-centrum en Linkhout, en dit in samenwerking met Fluvius.

Burgers, bedrijven, overheden, landen … iedereen kan deelnemen. Doe ook jij mee? Allen samen besparen we zo energie, verminderen we onze CO2-uitstoot, én laten we zien dat natuur en klimaat onze blijvende aandacht verdienen en dat we een positief verschil kunnen maken.
Uiteraard hoeft het niet bij dat ene uur te blijven …
Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen - overzichtfiche

Zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) werden opgemaakt door de Verenigde naties en dienen wereldwijd als leidraad om een duurzame koers te varen.

Earth Hour kadert in doelstelling

  • 7 Betaalbare en duurzame energie,
  • 12 Verantwoorde consumptie en productie,

  • 13 Klimaatactie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox