Sociaal verhuurkantoor

Het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) huurt privé-woningen van huiseigenaars en verhuurt deze verder aan woningzoekers met een laag inkomen. Het SVK biedt voor eigenaars én huurders voordelen. Het SVK is ook steeds op zoek naar woningen om te huren. In Lummen kan je op dinsdag- en donderdagvoormiddag (09:00 - 12:00) terecht op de sociale dienst van het OCMW voor meer info en om je in te schrijven op de wachtlijst voor een woning.

Maatschappelijk assistent Renske Nijs van de sociale dienst helpt je op dinsdag- en donderdagvoormiddag (09:00 - 12:00) graag verder met het inschrijven op de wachtlijst. Voor alle andere zaken moet je rechtstreeks contact opnemen met het Sociaal VerhuurkantorenPlatform West-Limburg (SVPWL) in Heusden-Zolder zelf.

Jouw woning verhuren? 

Het beheer van een huurwoning kost voor een eigenaar heel wat tijd en energie? Verhuren van jouw woning via het sociaal verhuurkantoor (Svk) bespaart je al snel heel wat kopzorgen. Naast de zekerheden die je al geniet via de woninghuurwet, biedt het SVK nog tal van andere voordelen.

Wat biedt SVPWL ?

Svpwl vzw heeft geen woningen in eigendom. Het huurt de panden zelf van private eigenaars en verhuurt ze verder aan kandidaten op een wachtlijst. Hierbij wordt voorrang gegeven aan kandidaten die de meeste 'nood' hebben aan een woning.

De huurprijs die betaald wordt, is de huurprijs die de eigenaar vraagt. Voor elke huurder wordt er wel zo snel mogelijk een huursubsidie aanvraag ingediend bij Wonen- Vlaanderen. Indien het dossier wordt goedgekeurd door Wonen- Vlaanderen, heeft de huurder recht op een korting per maand. Het bedrag hangt af van de gezinssituatie op dat ogenblik.

Van elk pand dat Svpwl vzw wil huren, wordt  een woningonderzoek gedaan door Wonen- Vlaanderen. Op deze manier kan het Svk kwaliteitsvolle enbetaalbare woningen aanbieden aan kandidaten die heel kwetsbaar zijn op de private huurmarkt.

In dit document kan je alvast een overzicht vinden van de bewijsstukken die je best meebrengt naar je inschrijving.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox