Uitlenen en inleveren

Onze bibliotheek werkt volautomatisch. Dit wil zeggen dat je helemaal zelf je boeken kan inleveren, uitlenen, verlengen en reserveren. 

Scan en go

Wat moet ik precies doen?
Alle routinehandelingen in de bibliotheek doe je zelf. Aan de zelfscancomputer scan je je boeken en je lenerspasje (of eID-kaart) , en dan ben je weg. Ook je boeken inleveren kan je zelf doen door simpelweg je boeken te scannen en in het net-terug-rek te plaatsen. Je hoeft niet meer langs een bibliotheekmedewerker te passeren en bent dus sneller geholpen. Zelfs de betalingen van lidgeld, boetes, prints, kopieën of reservaties gebeuren aan een automaat. 

Hoe werkt het?
Dat volautomatisch werken is mogelijk dankzij de RFID-technologie. Elk werk in onze bibliotheek heeft een chip die alle gegevens bevat over het desbetreffende werk. De computer herkent de chip en weet daardoor welke boeken je uitleent of terugbrengt.

Vragen?
Uiteraard staan onze medewerkers paraat om je in de bibliotheek alles uit te leggen, zodat je in de toekomst zelf aan de slag kan.

Inleverbus

Wanneer de bibliotheek gesloten is, kan je je geleende materialen inleveren via de inleverbus aan de parking van de bib. De inleverbus werkt 24u op 24. 
Je brengt op volgende wijze je materialen terug: 

1) hou je materiaal voor het luik;
2) breng je materialen één voor één in. 

De verwerking gebeurt de eerstvolgende werkdag.

Herinneringsmail

Ben je het beu om een boete te krijgen als je je boeken te laat inlevert? De bibliotheek helpt je graag om je inleverdatum niet meer te vergeten. 
Als de bibliotheek je e-mailadres heeft, krijg je automatisch enkele dagen voordat de uitleentermijn vervalt een mailtje. In dit herinneringsbericht kan je zien welke uitgeleende boeken je bijna moet terugbrengen of verlengen. Dit is een gratis extra service die de bibliotheek aanbiedt om onnodige boetes te vermijden. 

Wil je ook herinneringsmails ontvangen? Stuur dan je e-mailadres naar bibliotheek@lummen.be of meld het even aan de balie van de bibliotheek. 
Je vindt de uitleentermijn van je boeken natuurlijk ook nog steeds terug op je uitleenticket.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox