Toegankelijkheidsverklaring

Lokaal bestuur Lummen doet al het mogelijke om deze website zo toegankelijk mogelijk te maken voor o.a. mensen met een beperking. Wij verbeteren voortdurend onze gebruikerservaring en passen hierbij de relevante toegankelijkheidsstandaarden toe.

Maatregelen om de toegankelijkheid te verbeteren

Wij hebben de volgende maatregelen geïmplementeerd om de toegankelijkheid van onze website te verhogen:

  • toegankelijkheid is een essentieel onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie. Deze laatste is een vast onderdeel van ons aankoopbeleid;
  • toegankelijkheid is opgenomen in onze communicatiestrategie;
  • de site werd professioneel gescreend op toegankelijkheid;
  • onze websitebouwer heeft opleidingen in toegankelijkheidsstandaarden gevolgd.

Niveau van conformiteit aan de toegankelijkheidsstandaard

De Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) bevat de standaarden op het vlak van toegankelijkheidsvereisten voor mensen met een beperking. Er zijn drie niveaus waarop men deze regels kan implementeren: niveau A, niveau AA en niveau AAA. We voldoen op dit moment aan verschillende voorwaarden van niveau AA.

We vermelden deze aandachtspunten

  • We spannen ons in om relevante alternatieve teksten bij beelden te voorzien. Bij een aantal afbeeldingen kan de alternatieve tekst mogelijks beter worden ingevuld.
  • Bepaalde informatie wordt aangeboden als pdf. De webrichtlijnen stellen hoge eisen aan pdf’s. Het lokaal bestuur kan niet garanderen dat al deze bestanden aan de webrichtlijnen voldoen.

Feedback

Wij verwelkomen jouw feedback op onze inspanningen om onze website meer toegankelijk te maken. Je kan contact met ons opnemen via communicatie@lummen.be of 013 390 444.

Beperkingen en alternatieven

Wij doen ons best om de hele website en alle documenten toegankelijk te maken voor iedereen. Toch kan het zijn dat we iets over het hoofd gezien hebben. Indien je nog iets vindt dat niet toegankelijk is en hieronder niet vermeld is horen wij het graag van je via de opgesomde contactmogelijkheden.

Formele onderschrijving van deze toegankelijkheidsverklaring

Toegankelijkheidsverklaring Lokaal Bestuur Lummen, versie 15/02/2021.

Indien je vragen of opmerkingen hebt kan je ons contacteren via communicatie@lummen.be of 013 390 444. Wij streven ernaar je een eerste antwoord te sturen binnen de vijf werkdagen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox