Logo's

Als gemeente en OCMW hebben we elk een specifiek logo dat we gebruiken in al onze communicatie. Wat onze logo's juist betekenen, kan je hier lezen 

De symbolische klaverblaadjes in vier kleuren
De 4 kleurvlakken hebben de vorm van blaadjes en symboliseren zo het klaverblad, de verkeersturbine of verkeerswisselaar waarvoor de gemeente bekend is. Het ietwat abstracte karakter van de blaadjes en de verschillende grootte geven het logo een zekere dynamiek. Het kleurverloop van een felle kleur naar een wat zachtere tint binnenin de blaadjes creëert een vorm van beweging in het logo. Deze beweging is belangrijk. De gemeente Lummen is immers voortdurend in beweging, voortdurend op zoek naar vernieuwing en verbetering op alle terreinen. 

  • Blauw staat symbool voor het vele water dat Lummen rijk is. Het Albertkanaal als belangrijke economische waterweg, en het Schulensmeer als vaak onderschatte recreatieve troef, zijn hiervan de beste voorbeelden. 
  • Groen is gekozen, omdat Lummen natuur ademt. De vallei van de Zwarte Beek, natuurreservaten te Laren en Zelem, de oertrotse Duizendjarige Eik en de vele wandelwegen langs bossen en weiden zijn maar enkele staaltjes van de Lummense natuurpracht. 
  • Oranje verwijst naar het economisch knooppunt dat Lummen in de toekomst meer en meer zal worden. De gemeente beschikt over een aantal moderne industrieterreinen die bovendien ontsloten worden via een supermoderne verkeersturbine en het Albertkanaal. 
  • Geel symboliseert de warme Lummense samenleving. Die blijkt onder meer uit de vele evenementen die van Lummen een hechte gemeenschap maken: Zomerkriebels, Halfoogstkermis, vuurwerk, …

Het logo van het OCMW van Lummen is opgebouwd uit twee delen:

  • De grote cirkel staat symbool voor de grote, sterke gemeenschap rondom ons.
  • De kleinere cirkel symboliseert een zwakkere, hulpbehoevende gemeenschap, welke het cliënteel vormt van de OCMW‘s. Het is de belangrijke plaats van een zwakkere groep ten opzichte van de gemeenschap, die in de uitwerking van het logo centraal kwam te staan.

Zoals je kan vaststellen is er in de grotere cirkel een ruimte voorzien, die dient opgevuld te worden met de kleinere cirkel: de grote gemeenschap omarmt als het ware de kleinere. De kleinere cirkel is dan ook een deel van het grotere geheel, maar lijkt zich te onderscheiden en te verwijderen van de grotere gemeenschap door allerlei situaties in de levens van het cliënteel.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox