Lummen for Life 2022

Print

De editie van 2022 was een groot succes. In het totaal zamelde we een mooi bedrag van 24 535 euro in. Dit bedrag werd verdeeld onder vijf Lummense goede doelen: Avali, Sint-Vincentius, Sint-Ferdinand, Het Open Poortje en Medora Belgium. Een dikke dankjewel aan alle vrijwilligers en verenigingen die hieraan meegewerkt hebben en een dikke dankjewel aan iedereen die aanwezig was om van dit evenement een groot succes te maken. Op naar een volgende succesvolle editie!

De volledige opbrengst van het hele gebeuren wordt verdeeld over vijf Lummense goede doelen. 

Medora Belgium
Medora Belgium is een vzw waarin tandartsen en vrijwilligers zich met hart en ziel inzetten voor het algemeen welzijn van Nepalese schoolkinderen. Ze organiseren o.a. preventieprogramma’s in de scholen voor de leerkrachten, ouders en de kinderen, zorgen ervoor dat de kinderen dagelijks op school hun tanden poetsen en leren correct hun handen te wassen.

Het Open Poortje
Welzijnsschakel Het Open Poortje is dé plek met de allerlaagste drempel in Lummen. Blikvangers zijn het tweedehandswinkeltje waar iedereen welkom is, de maandelijkse Warme Maaltijd en diverse vormingsnamiddagen, vaak gericht op mensen met een kleine portemonnee.

Sint-Vincentius Lummen
De Sint-Vincentiusvereniging heeft tot doel de kansarmen uit eigen omgeving te ondersteunen op materieel en sociaal gebied en hen een luisterend oor aan te bieden. Met een team van vrijwilligers zorgen ze o.a. voor voedselpakketten voor hulpbehoevende gezinnen.

Avali
Zwemclub Avali biedt sinds 1997 zwemlessen en –trainingen aan voor personen met een verstandelijke beperking. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers en vrijwilligers zwemmen ze elke zondagvoormiddag in zwembad Vijfsprong te Lummen.

Sint-Ferdinand
Orthopedagogisch Centrum Sint-Ferdinand beschikt over meer dan 100 jaar ervaring en wil met aangepaste voorzieningen blijven inspelen op nieuwe noden van jongeren en volwassenen en hun context. Het O.C. biedt een breed zorgaanbod aan met een specifieke ondersteunings- en / of onderwijsbehoefte, gefocust op het vinden van je plaats in de maatschappij. Het betreft een warme organisatie met gedreven medewerkers die voor elkaar zorgen, met een luisterend oor, respectvol en geduldig.

Naar aanleiding van deze activiteiten zal de verkeerssituatie tijdelijk wijzigen in de Sportweg en verschillende andere straten in Lummen-centrum. De volledige tekst van het politiereglement vind je hier binnenkort terug. Wij excuseren ons alvast voor de eventuele overlast, maar rekenen op jullie begrip.

Sportcomplex Vijfsprong zal niet bereikbaar zijn met de wagen. Wij raden iedereen dan ook aan zo veel mogelijk gebruik te maken van de randparkings: Ringlaan, Burggrachtstraat, Maria-van-Loonstraat ... Of kom gezellig te voet of met de fiets. Ook de parking en sportvelden van O.C. Sint-Ferdinand mogen gebruikt worden als parking. Deze kan je enkel bereiken via Laren en dus niet via de Vandermarckestraat.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox