Mountainbikeroutes

Dit mountainbikeparkoers maakt deel uit van het mountainbiknetwerk West-Limburg en zorgt voor een verbinding tussen de vaste route van Heusden-Zolder en die van Diest. Je kan kiezen uit drie verschillende lussen. 

Mountainbikenetwerk West-Limburg

Zo kan je vanuit Lummen op weg voor meer dan 1 500 km vast bewegwijzerde mountainbikepaden gaande van Brabant tot Antwerpen of Nederland. Dit mountainbikenetwerk West-Limburg is tot stand gekomen dankzij de financiële inbreng van en een goede samenwerking tussen verschillende partners zoals: Sport Vlaanderen, Provinciale Sportdienst, Natuurpunt, de gemeentes Halen, Heusden-Zolder, Diest, Lummen en verschillende diensten en privé-eigenaars. 

 

Keuze uit drie lussen 

  • de blauwe lus (± 32 km) Opgelet: de MTB route dat over de brug in Genenbos-Lummen loopt (zwarte lus Beringen en verbindingstraject blauwe lus Lummen naar rode lus Beringen) is  9 maanden niet toegankelijk vanaf 22 juni 2020 (afbraak en heropbouw brug over kanaal)
  • de rode lus (±30 km)
  • de zwarte lus (± 12,7 km)

De startplaatsen vertrekken aan de Vijfsprong, Sportweg 8 te 3560 Lummen (tel. 013 390 490) en ’t Vloot, Demerstraat 60 te 3560 Lummen-Linkhout. Mountainbikekaarten zijn te verkrijgen aan de kassa van de Vijfsprong, 't Vloot en de UiTbalie voor de prijs van 3 euro.

Douchemogelijkheid 

Er is douchemogelijkheid in sportcomplex Vijfsprong tijdens de openingsuren en afhankelijk van de beschikbaarheid. 
Een groepskleedkamer kost 5 EUR per uur, voor een individuele kleedkamer betaal je 2 EUR per uur. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox