Kraanwatergemeente

Door de ondertekening van het ‘Kraanwatercharter’ hernieuwt de gemeente Lummen haar engagement om kraanwater als waardevol drinkwater te promoten en zich in te zetten voor een duurzaam watergebruik.

Kraanwaterlogo

Op 30 augustus 2022 besliste het college van burgemeester en schepenen om het ‘Kraanwatercharter’ te ondertekenen. Op die manier hernieuwt de gemeente haar engagement om kraanwater als waardevol drinkwater te promoten en zich in te zetten voor een duurzaam watergebruik. Lummen is hierdoor officieel een Kraanwatergemeente.

Kraanwater is gezond, milieuvriendelijk, goed voor de portemonnee én het wordt rechtstreeks aan huis geleverd. Het lijkt dan ook logisch dat we met z’n allen kiezen voor kraanwater in ons glas of onze drinkbus. Toch zit het drinken van flessenwater er hier bij ons stevig ingebakken.
Op kraanwater.be/waterkompas kan je zelf berekenen hoeveel geld, plastic flessen én CO2 je bespaart door kraanwater te drinken. Op www.kraanwater.be/aan-de-slag/tips vind je dan weer een hoop handige tips om spaarzaam om te gaan met water.

Het betreft een initiatief van AquaFlanders, de federatie van de waterbedrijven en rioolbeheerders.
De acties kaderen volledig in het Lummense klimaatactieplan ‘Lummen legt het klimaat op de stip!’.

#ikdrinkkraanwater
#Lummenlegthetklimaatopdestip

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox