PMD - blauwe zak

Aan het onthaal van het Administratief Centrum kan je terecht voor het kopen van deze blauwe afvalzakken. 

PMD-zak 2022
Sinds 1 januari 2022 is de oude PMD-zak, te herkennen aan de zwarte lintjes, niet langer geldig. De reden hiervoor is dubbel: Limburg.net moet voldoen aan een Vlaamse wetgeving die bepaalt dat afvalzakken uit gerecycleerd materiaal moeten bestaan. De oude zakken doen dat niet. Voor de Optimo-ophaalwagens zijn bovendien stevigere zakken nodig. De oude zakken scheuren te gemakkelijk en verstoren zo het sorteer- en recyclageproces.
 
De introductie van het Optimo-systeem bracht heel wat veranderingen mee: heringedeelde ophaalrondes, nieuwe ophaaldagen, extra en andere afvalzakken. Deze omschakeling is een grote aanpassing voor veel inwoners. Daarom hebben de ophalers van Limburg.net de opdracht gekregen om de eerste twee weken niet té streng te zijn.
Zo werden de oude PMD-zakken met zwarte lintjes toch nog meegenomen, ook al mocht het eigenlijk niet. Die overgangsperiode is ondertussen voorbij. Enkel de nieuwe blauwe zakken, te herkennen aan de witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, worden nog meegenomen.
 
Omdat de oude PMD-zakken toch nog in grote hoeveelheden door burgers aangeboden worden, werd een noodoplossing uitgewerkt. Daarom zullen de oude PMD-zakken met zwarte lintjes uitzonderlijk toch nog aanvaard worden op de recyclageparken, zo heeft Limburg.net ons laten weten. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox