Buitenspeeldag

Ook onze gemeente neemt elk jaar deel aan de Buitenspeeldag. De Buitenspeeldag is op woensdag 17 april 2024 van 14.00 tot 17.00 uur, op en rond de sportterreinen aan sportcomplex Vijfsprong.

Buitenspeeldag - foto touwtjetrek

Speel mee!

De Buitenspeeldag werd in 2008 opgestart als initiatief van de Vlaamse overheid en Nickelodeon. Heel wat lokale besturen sprongen de afgelopen jaren mee op de kar, net als twee andere kinder- en jeugdzenders: Ketnet en VTM Kzoom. De Buitenspeeldag wil jongeren aanzetten om buiten te spelen en te sporten. De namiddag is bedoeld voor kinderen van 6 tot 15 jaar. Jongere kinderen komen best onder begeleiding van een volwassenen. 
 
In Lummen speelt alles zich af op en rond de sportterreinen aan sportcomplex Vijfsprong, de eerste woensdag na de Paasvakantie van 14.00 tot 17.00 uur, in een verkeersvrije omgeving. De kinderen kunnen vrij rondlopen en kiezen aan welke activiteit ze deelnemen: voetbal, gekke fietsen, basketbal, hockey, schminkstand, multimove, …. natuurlijk kan je ook terecht in de leuke grote buitenspeeltuin aan het sportcomplex.

Deelnemen is gratis. Alle deelnemers krijgen daarenboven gratis een drankje.

De activiteit wordt georganiseerd door de dienst vrije tijd in samenwerking met de sportdienst. De activiteiten worden begeleid door jongeren van onze jeugdverenigingen.

Inschrijvingsformulier

Inschrijven doe je enkel ter plaatse. Vul het inschrijvingsformulier op voorhand in en breng het mee. Dit versnelt de inschrijving en verlengt het speelplezier. Het inschrijvingsformulier vind je hier.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox