Kerkenbeleidsplan

Het kerkelijk landschap is in volle verandering. Het aantal inwoners dat wekelijks een viering in de kerk bijwoont neemt stelselmatig af, alsook het aantal pastoors die de talloze parochiekerken bedienen. Die situatie dwingt ons om over de toekomst van die kerken na te denken. Het gaat hier tenslotte om waardevolle gebouwen met een rijke geschiedenis. Decennialang vormden zij het centrum van de gemeenschap, zorgden zij voor verstilling en een plaats om te bezinnen. 

Onze gemeente werkt samen met PARCUM (expertisecentrum voor religieus erfgoed) en de Universiteit Hasselt (onderzoeksgroep Architectuur en Kunst) om een geactualiseerd kerkenbeleidsplan op te stellen. Dat gebeurt in samenspraak met het centraal kerkbestuur, de kerkfabrieken, het team van de pastorale eenheid Sint-Anna en onze inwoners.

Blijft de kerk een parochiekerk? Zijn plaatselijke verenigingen op zoek naar ruimte? Zijn er manieren om de kerk in gebruik te houden zodat ze niet verwaarloosd wordt? Wij hebben jou mening nodig en vragen je voor het onderzoek een enquête betreffende jouw parochiekerk in te vullen. Klik op jouw parochiekerk en vul de enquête in.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox