Doe mee met Water Challenge@home: 22 maart - 26 april 2022

Direct en indirect verbruik
Gemiddeld gebruikt een Belg zo’n 100 liter kraantjeswater per dag. Dit gebeurt ‘direct’: als drinkwater, om te koken, om ons te wassen …
Via onze consumptie gebruiken we echter veel meer water 'indirect', namelijk gemiddeld nog eens 7 300 liter water per persoon per dag: om alle goederen en diensten die we consumeren te produceren, zoals voeding, papier, kledij ...
Zo vraagt bijvoorbeeld de productie van je jeansbroek maar liefst 8 000 liter water, een steak vraagt gemakkelijk 3 000 l water, een reep chocolade 1 700 l! En dat terwijl onze zoetwatervoorraden wereldwijd onder druk staan.
 
Watervoetafdruk
Dit lijkt misschien ver van ons bed, maar de waterproblematiek houdt niet op aan de grens. Als we door ons consumptiegedrag de waterketen elders verstoren, dragen ook wij zelf de gevolgen. Slecht voor onze gezondheid, het klimaat, onze portemonnee.
Door bewuster om te gaan met water en eenvoudige dingen te veranderen, kan ook jij je watervoetafdruk verkleinen. De watervoetafdruk is een instrument om direct én indirect watergebruik te meten. Dit wordt uitgedrukt in m³ per jaar of per dag. Je kan hem berekenen via https://waterchallenge.be/bereken-mijn-watervoetafdruk/.
 
Bespaar en win
Wil ook jij stilstaan bij je watergebruik? Wil je duurzame keuzes rond water maken? Doe mee en schrijf je in!
Tijdens de actie Water Challenge@home, die loopt van 22 maart tot 26 april 2022, krijg je drie opdrachten (eentje om de twee weken) om thuis uit te voeren. Zo leer je een massa water te besparen en je watervoetafdruk te verkleinen.
Inschrijven, tips, inspiratie en informatie: www.waterchallenge.be. Er zijn trouwens heel wat prijzen te winnen. Zeker doen!
 
Meer informatie

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox