Gratis Corona contactregistratieplatform voor verenigingen en handelaars

Eén van de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus is dat we onze contactgegevens vaak moeten registreren. Ook voor verenigingen en sommige handelaars is het verplicht om aanwezigheden te registreren in functie van contact-tracing.

Het gemeentebestuur heeft hiervoor een digitaal platform in gebruik in verschillende gemeentelijke gebouwen en dit plafform wordt nu ook gratis ter beschikking gesteld aan Lummense verenigingen en handelaars. Via het platform kan je een QR-code aanmaken, afdrukken en ophangen. Bezoekers kunnen zich dan makkelijk registreren door het scannen van deze QR-code.

Hoe werkt het?

  1. Elke organisator kan een eigen unieke QR-code aanmaken via deze link: http://start.cevi.be/eloket/Formulier.aspx?FormId=4158751&tnr_site=298 meld je aan, doorloop alle stappen, vul de gevraagde gegevens in en je ontvangt je QR-code in je mailbox.
  2. Print de QR-code uit en hang deze (samen met wat uitleg) op een goed zichtbare locatie.
  3. Bezoekers en deelnemers checken in via deze QR-code. Ze kunnen de code eenvoudig scannen met de camera of applicatie op een smartphone en vervolgens de gevraagde contactgegevens invullen.

De gegevens worden veilig op een afgeschermde database bewaard en worden na 14 dagen automatisch verwijderd. Enkel de interne veiligheidsdiensten van het gemeentebestuur Lummen hebben toegang tot de bewaarde gegevens en deze worden enkel geraadpleegd in functie van contact tracing.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox