Lummen helpt

De maatregelen met het oog op de strijd tegen het Coronavirus hebben een impact op heel wat mensen. Een aantal ouderen, mensen met een zwakke gezondheid en andere kwetsbare groepen zijn omwille van deze specifieke situatie vaak op zoek naar een helpende hand. Aan de andere kant merken we ook heel wat solidariteit en initiatieven van Lummenaren die hulp willen bieden aan diegenen die dat nodig hebben.

Met het platform "Lummen helpt" wil de gemeente Lummen zij die hulp nodig hebben en zij die klaarstaan om een helpende hand te bieden met elkaar verbinden.

Helpen of geholpen worden

Of je nu zelf hulp nodig hebt, of je wil jezelf graag aanbieden om anderen te helpen, op deze pagina kan je terecht om dit aan ons te laten weten.

Ik heb zelf hulp nodig

Ben je op zoek naar iemand die voor je naar de winkel, de post of de apotheker wil gaan, iemand die je huisdier wil uitlaten of gewoon iemand voor een telefonische babbel, laat het ons dan weten. Wij gaan op zoek naar de juiste vrijwilliger en brengen jullie met elkaar in contact. 

Hoe kan je ons dit laten weten:

Ik wil anderen helpen

Boodschappen doen voor een buur die dat zelf niet kan of tot een risicogroep behoort, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, maaltijden rondbrengen, brieven schrijven, telefoneren met een oudere persoon die thuis moet blijven of in een rusthuis zit zonder bezoekers, … Als je je steentje wil bijdragen kan dat op verschillende manieren.

Help eerst personen die hulp nodig hebben in je directe omgeving (familie, buren, vrienden...) Je kan ook dit kaartje downloaden en het bijvoorbeeld bij buren in de bus steken om hulp aan te bieden.

Wil je meer doen, klik dan op de knop hieronder en geef je dan op als vrijwilliger via het platform "Lummen helpt". Daar vind je terug wat je voor anderen kan betekenen. Wij brengen je dan in contact met de persoon die jouw hulp het best kan gebruiken.

Registeren via "Lummen helpt"

Waar moet je op letten als je anderen helpt?

Het is uiteraard belangrijk dat je zelf geen ziektesymptomen vertoont (loopneus, hoesten, koorts, ...) en een goede algemene gezondheid hebt vooraleer je er op uittrekt om anderen te helpen.

Volg in elk geval de algemene richtlijnen om besmetting tegen te gaan:

  • Maak afspraken telefonisch of digitaal.
  • Maak zo weinig mogelijk fysiek contact.
  • Hou afstand.
  • Was voor en na het bezoek je handen.
  • Wees voorzichtig met risicogroepen.
  • Boodschappen terugbetalen met geld in een enveloppe of digitaal.

Meer info op www.info-coronavirus.be

Gratis verzekering voor individuele vrijwilligers tijdens coronacrisis

De Vlaamse Regering breidt de vrijwilligersverzekering uit naar alle burgers die de komende weken acties op poten zetten om buren en kwetsbaren te helpen tijdens de coronacrisis. Dit om de vele helpende handen extra te beschermen.

Tot nu toe konden alleen verenigingen een gratis vrijwilligersverzekering afsluiten bij het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. Dit wordt nu ook mogelijk voor individuele burgers. Ook zij kunnen een aanvraag doen via het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. Mensen kunnen zich verzekeren voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand tijdens vrijwilligerswerk.

Als je jezelf registreert via "Lummen helpt", registreer je dan ook zeker voor deze gratis vrijwilligersverzekering.

Meer informatie en registreren: www.vlaanderenvrijwilligt.be

Administratief centrum

Telefoon
013 390 590

Openingsuren en sluitingsdagen

(01/07/2019 tot en met 31/08/2019)
Openingsuren
1 jul 2019 tot 31 aug 2019
ma
-
di
-
wo
-
do
-
vr
-
Openingsuren
ma
-
di
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
-
Checking status
Checking status
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox