Energiehuis Limburg

Renoveert u een woongebouw? Bekijk dan voor de start van de werken of u in aanmerking komt voor de voordelige Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro. Vraag de lening aan voor de start van de werken. 

Wie komt in aanmerking? 

Mijn Verbouwlening kan aangevraagd worden door eigenaar-bewoners uit de laagste en middelste inkomenscategorie van Mijn VerbouwPremie, private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor. Ook nieuwe eigenaars via erfenis of schenking, niet commerciële rechtspersonen en coöperatieve vennootschappen komen in aanmerking.

Voor particuliere eigenaar-bewoners uit de laagste en middelste inkomenscategorie van Mijn VerbouwPremie gelden volgende inkomensgrenzen om in aanmerking te komen:

  • Alleenstaande: maximaal inkomen van 51.840 euro.
  • Alleenstaande met 1 persoon ten laste of koppel zonder persoon ten laste: maximaal inkomen van 74.060 euro. Dit bedrag wordt met 4.160 euro verhoogd per persoon extra ten laste.

Hoe aanvragen? 

  • Vanaf 1 september 2022 kunt u Mijn VerbouwLening aanvragen via het Energiehuis in uw buurt. U kunt tot 60.000 euro lenen tegen een voordelige rentevoet, af te betalen op maximaal 25 jaar. U kunt de lening aanvragen op basis van offertes. Alle werken die in aanmerking komen voor Mijn VerbouwPremie komen ook in aanmerking voor Mijn VerbouwLening. Daarbovenop komen ook zonnepanelen in aanmerking voor Mijn VerbouwLening.
  • Voor de meeste categorieën van werken kan er geleend worden tot het factuurbedrag (incl. btw). Voor de categorieën binnenrenovatie en elektriciteit en sanitair is dit beperkt tot een bepaald vast bedrag (+btw).
  • Mijn VerbouwLening is renteloos zolang de wettelijke rente onder 3% blijft. Deze wordt aan het begin van elk nieuw jaar door de FOD Financiën bepaald. Stijgt de wettelijke rente boven 3%, dan zullen leningen die vanaf dan afgesloten worden niet langer renteloos zijn, maar een rentevoet aangerekend worden à rato van het aantal basispunten dat de wettelijke rente de 3% overstijgt. Lopende leningen worden dus niet aangepast.
  • Het gebouw moet minstens 15 jaar oud zijn op de aanvraagdatum. Voor zonneboiler, warmtepomp en warmtepompboiler geldt: de omgevingsvergunning moet meer dan 5 jaar geleden zijn verleend en het gebouw moet voldoen aan de EPB-voorwaarden.

Meer informatie vindt u op www.mijnverbouwlening.be of ga langs bij een Energiehuis in uw buurt. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox