Pensioenaanvraag

Als je hulp nodig hebt bij het in orde brengen van je pensioenaanvraag, helpen de maatschappelijk assistenten van de sociale dienst je daar graag mee verder.

Je moet een pensioenaanvraag doen wanneer je vóór de wettelijke pensioenleeftijd van 65 jaar met pensioen wil gaan. Dit geldt voor het pensioen voor werknemers en zelfstandigen, het overlevingspensioen en de inkomensgarantie voor ouderen (IGO). Na je aanvraag wordt een pensioenberekening gedaan door de rijksdienst voor pensioenen. Achteraf heb je nog steeds de keuze om je pensioen te bevestigen of uit te stellen.

Voorwaarden
Je kunt je aanvraag ten vroegste één jaar voor de ingangsdatum van je pensioen indienen. Deze aanvraag kan dus vanaf de leeftijd van 59 jaar, op voorwaarde dat je bij het begin van je pensioen een toereikende loopbaan van 40 jaar hebt.

Je kunt een voorlopige pensioenberekening laten uitvoeren vanaf de leeftijd van 55 jaar. Formulieren hiervoor kun je krijgen bij de gemeente of bij de rijksdienst voor pensioenen.

Je kan je pensioenaanvraag eenvoudig zelf doen, maar als je het toch allemaal te ingewikkeld vindt, kan je voor de nodige begeleiding hierbij steeds terecht bij de maatschappelijk assistenten van de sociale dienst.

Wat meebrengen
Je identiteitskaart.  (zorg er wel voor dat je ook je PIN-code kent wanneer je langskomt).

Administratief centrum

Telefoon
013 390 590

Openingsuren en sluitingsdagen

(01/07/2019 tot en met 31/08/2019)
Openingsuren
1 jul 2019 tot 31 aug 2019
ma
-
di
-
wo
-
do
-
vr
-
Openingsuren
ma
-
di
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
-
Checking status
Checking status
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox