Speelstraat

Wens je een speelstraat te organiseren tijdens de paasvakantie en/of de zomervakantie? Check dan even of je voldoet aan de voorwaarden en bezorg de aanvraag en de bewonersenquête aan de dienst vrije tijd.

Speelstraat

Zoek jij nog een plek waar je kinderen zich volledig kunnen uitleven tijdens de paasvakantie en/of zomervakantie? Je hoeft niet ver te gaan. In Lummen kan je jouw straat namelijk voor een bepaalde periode laten omtoveren tot een speelstraat. Kinderen kunnen er wild, maar veilig ravotten, steppen, krijten... Noem maar op! 

Er worden drie bewoners aangesteld tot een speelstraatteam. Zij weren het gevaar uit de straat door: 

  • elke dag te zorgen voor het plaatsen en weghalen van de nadarhekken op de voorziene uren.
  • een aanspreekpunt te zijn voor de hele buurt.
  • toezicht te houden op straat.

Het speelstraatteam is zelf niet aansprakelijk voor de spelende kinderen. Ouders blijven steeds verantwoordelijk. Meer informatie hierover lees je in het reglement, dat je op deze pagina kan vinden. 

In een speelstraat passeren enkel de auto’s van bewoners. Voor alle andere voertuigen is de weg ‘verboden terrein’. Zo garandeert de gemeente Lummen dat kinderen en ouders zich zonder zorgen kunnen amuseren. Geniet dus met volle teugen van jouw speelstraat, maar pas toch nog een klein beetje op voor die ene uitzonderlijke auto!

Veel speelplezier! 

Speelstraten kunnen worden ingericht tijdens de paasvakantie en de zomermaanden juli en augustus. Ze worden opengesteld voor spelende kinderen tussen 9 uur 's ochtends en 20 uur 's avonds.

Wanneer je een speelstraat wil organiseren, kan je in samenspraak met jouw buurt kiezen tussen drie momenten:

  • 1 vaste dag per week of 
  • 1 of meerdere opeenvolgende weekends of 
  • 1 of meerdere opeenvolgende weken.

Wil jij graag een speelstraat organiseren voor je kinderen een onvergetelijke tijd bezorgen in een veilige omgeving? Voldoet je straat aan de voorwaarden? Bezorg dan het aanvraagformulier en de bewonersenquête voor 15 februari voor een speelstraat tijdens de paasvakantie en voor 15 mei voor een speelstraat tijdens de zomervakantie aan de dienst vrije tijd. Je kan de documenten binnenbrengen aan de UiTbalie of doormailen via vrijetijd@lummen.be.

Let op! 66% of 2/3 van de buurtbewoners moet akkoord gaan met het initiatief. Je krijgt dus op basis van je bewonersenquête te horen of jouw straat tijdens de zomer kan omgetoverd worden tot speelstraat. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox