Lummen app

Het laatste nieuws van Lummen, al je afspraken en documenten verzameld op één plek in je broekzak? Goed nieuws, dat kan vanaf nu door de Lummen app! Deze handige, gratis app houdt je niet alleen op de hoogte van alle nieuwtjes in de gemeente, maar is bovendien een handige gids door je dagdagelijkse leven. Hij herinnert je aan de afvalophaling, informeert je over de werken in je buurt, houdt je afspraken bij en nog véél meer! Met de Lummen app op zak gaat alles met gemak. Natuurlijk blijven onze diensten steeds bereikbaar via de vertrouwde weg. Scan de QR-code en download de Lummen app.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de activiteiten in onze gemeente.

Via het smartloket kan je 24/7 attesten en documenten opvragen zonder dat je langs moet komen in het gemeentehuis. Dat kan nu ook via de Lummen app, makkelijk toch?

Een put in de weg? Zwerfvuil? Neem een foto, waarbij de locatie automatisch wordt toegevoegd, en stuur deze door. Je melding komt meteen terecht bij de juiste dienst.

Laat je niet langer verrassen door plotse hinder rondom jouw thuis- of werkadres. De app geeft jou inkijk op alle mogelijke hinder en omleidingen zodat jij hierop kan anticiperen.

Met de digitale afvalkalender blijf je nooit meer met je afval zitten Stel je adres in en krijg automatisch een melding voor de juiste ophaling op de juiste dag.

Moet je toch in het gemeentehuis zijn? Wij werken enkel op afspraak, ook die kan je maken via de Lummen app.

Eén persoonlijk overzicht van alle overheidszaken. Mijn Burgerprofiel verzamelt al uw officiële gegevens en uw overheidsadministratie. Ook beschikbaar in de Lummen app.

Ben je op zoek naar de openingsuren of een telefoonnummer van een gemeentedienst? In de Lummen app staat alle info verzameld.

Benieuwd waar er nog parkeerplaatsen of deelfietsen beschikbaar zijn? Wil je met de bus reizen en ben je op zoek naar een halte of wil je weten wanneer de bus komt? Je ziet ook het aantal haltes die je moet doen. En je kunt doorklikken naar de website van De Lijn en tickets bestellen. Dat kan allemaal met de Slimme kaart!  

Wist je ook dat je kan zien hoe druk het is in de Limburgse gemeenten waar je langs moet? Dat kan met de mobiliteitsindex. Daarnaast zie je hier ook op terug waar er glasbollen, textielcontainers en recyclageparken zijn. Ook de locaties van de AED-toestellen staan hier in kaart gebracht. En weet je wat nog super handig is? Deze Slimme kaart is van toepassing op heel Limburg. 

Hoe werkt het?

In de balk onderaan klik je op 'slimme kaart', hiermee open je de kaart. Via het icoontje rechts bovenaan kan je jouw thema's instellen en activeren door ze aan of uit te zetten. 

Mobiliteitsthema's:

  • Parkeren auto: waar er nog beschikbare parkings en parkeerplaatsen zijn
  • Parkeren fiets: waar er nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor je fiets
  • Deelmobiliteit: vind beschikbare deelfietsen of deelauto's 
  • Openbaar vervoer: Blijf op de hoogte waar en wanneer de bus komt.
  • Verkeersvlotheid: de slimme kaart vertelt je in welke gemeente er een grote verkeersdrukte is en waar niet

Milieuthema's:

  • Textielcontainers: ontdek waar de textielcontainers zich bevinden
  • Recyclageparken: Ook alle recyclageparken van Limburg.net zijn terug te vinden op de slimme kaart
  • Luchtkwaliteit: Benieuwd naar de luchtkwaliteit bij je in de buurt? Ook dat weet de slimme kaart je te vertellen

Veiligheid en welzijnthema:

  • AED: Zet deze functie aan en zie alle locaties van automatische externe defibrillatortoestellen

 

Je bent nog sneller op de hoogte als je jouw gegevens, zoals je adres, invult in je account. Zo kunnen we je een melding sturen wanneer het afval in jouw straat wordt opgehaald of over mogelijke hinder in de buurt. Klik onderaan op instellingen, klik op notificaties en stel in van wat je allemaal een melding wilt. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox