Op Wielekes

Op Wielekes is een fietsdeelsysteem waarbij je een kinderfiets kan lenen. Wie lid wordt, heeft altijd toegang  tot een goede en kwalitatieve kinderfiets op maat. Wordt de fiets te klein? Dan kan je hem inruilen voor een groter exemplaar. 

Wie inschrijft bij Op Wielekes kan in het depot kiezen uit een aanbod van degelijke kinderfietsjes. Na het tekenen van een contract neemt u de fiets mee naar huis. Wordt de fiets te klein voor uw kind, dan brengt u hem terug en krijgt u een groter model mee. Bij elke wissel wordt de oude fiets in goede staat hersteld zodat die opnieuw kan worden uitgeleend.

Op zaterdag 3 april 2021 gaat Op Wielekes Lummen van start in de Pastoor Frederickxstraat 11, in de ruimte achter buitenschoolse opvang ‘t Sjamajeeke. 

De voordelen:

  • Altijd toegang tot een kwalitatieve kinderfiets op maat [kuiken_3]
  • Een eenvoudige en goedkope oplossing om te fietsen met uw kind van 2 tot 12 jaar
  • Plaats winnen in huis door enkel de fiets te stallen die u op dat moment nodig hebt
  • Een nieuw leven geven aan reeds gebruikte fietsen

Staat er in jouw berghok of garage een kinderfiets die je niet meer nodig hebt? Je kunt hem doneren aan Op Wielekes op zaterdag 20 maart tussen 10u en 12u. In ruil krijg je een bon voor 1 jaar lidmaatschap ter waarde van 30 euro. Je kunt de bon zelf gebruiken of schenken aan een ander jong gezin.  

Voor het beheer van deze lokale ‘bibliotheek van kinderfietsen’ zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan dit milieuvriendelijke initiatief. Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar lummen@opwielekes.be en laat weten op welke manier je je nuttig wil maken (onthaal, administratie, herstellingen…). 

Wel zin, maar weinig tijd? Geen schrik! Het gaat om korte, goed afgebakende taken op je eigen ritme. Je werkt samen met gelijkgestemden en maakt deel uit van een positief initiatief dat tegelijk milieuvriendelijk en sociaal is. Sleutel actief mee aan jouw leefbare, duurzame en sociale  buurt!

Op 27 januari om 14 uur organiseren we een digitaal infomoment voor kandidaat-vrijwilligers. 

Inschrijven kan via 013 390 563 of lummen@opwielekes.be. Daarna ontvang je een link voor deelname.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox