Bestuurscommissie Oosterhof

De Bestuurscommissie Oosterhof adviseert en stuurt het gemeentebestuur met betrekking tot culturele beleidsopties.

De Bestuurscommissie Oosterhof brengt advies uit op het vlak van investeringen, uitbreiding, onderhoud en herstel in of van de gemeentelijke culturele infrastructuur. Daarnaast verleent de bestuurscommissie advies over de programmering en inhoud van culturele activiteiten die de dienst Vrije tijd organiseert in het G.C.O.C. Oosterhof. Ze ondersteunt tevens culturele activiteiten die in Lummen plaatsvinden. Tot slot brengt de bestuurscommissie advies uit over het reglement en de tarieven voor het verhuren van de gemeentelijke culturele infrastructuur.

Leden

De Bestuurscommissie Oosterhof bestaat uit achttien stemgerechtigde leden. De helft van de stemgerechtigde leden zijn vertegenwoordigers van de gemeenteraad. De andere helft van de stemgerechtigde leden worden gekozen uit en door de algemene vergadering van het Platform Culturele Verenigingen.
De voorzitter van de cultuurraad maakt automatisch deel uit van de bestuurscommissie. De schepen bevoegd voor cultuur en het hoofd van de dienst vrije tijd worden als niet-stemgerechtigde leden aan de bestuurscommissie toegevoegd.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox