Intellistamp

Vraag attesten aan met je e-ID en ontvang het onmiddellijk in PDF-formaat of controleer de echtheid van het digitaal afgeleverd attest via intellistamp. Je hoeft dan niet meer naar het loket langs te komen. 

IntelliStamp is een technologie waardoor de gemeente beveiligde electronische documenten kan afleveren door er een digitale of hybride stempel op te plaatsen. De IntelliStamp lijkt op een QR-code die op het document geplaatst wordt.

Het gebruiken van de IntelliStamp heeft als resultaat dat documenten niet langer afgedrukt moeten worden om ondertekend te worden. Het betekent ook een besparing in behandelingstijd en -kosten. Door dit proces te automatiseren, kunnen documenten 24u op 24u, 7 dagen op 7 afgeleverd worden.

De gepatenteerde QR-code bevat (een deel) van de inhoud van het document en andere gegevens die de authenticiteit kan garanderen. Wanneer het document wordt afgedrukt, verschijnt de IntelliStamp eveneens op papier. De QR-code en het referentienummer laten toe om het document online te controleren op de website van de uitgever. Dit laat toe om zowel het digitale document als het afgedrukte exemplaar te controleren op echtheid, geldigheid en fraude.

Het authenticatieproces laat het volgende toe:

  • controle op de inhoud van het document;
  • controle op wie het document aangemaakt heeft;
  • controle op het exacte tijdstip wanneer het document aangemaakt werd;
  • controle op de authenticiteit van de instelling die het document heeft aangemaakt.

Daarenboven toont de online controle visueel welke verschillen er zijn tussen het originele document en het ingescande document.

Verifieer hier je attesten

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox