Download de nieuwe software voor je vernieuwde identiteitskaart

Download de nieuwe software voor je vernieuwde identiteitskaart

De afgelopen maanden is de Federale overheidsdienst van Binnenlandse zaken gestart met belangrijke moderniseringsprojecten in verband met de identiteitskaarten en aanverwante documenten (Kids-ID, kaarten voor vreemdelingen, ...).

Naast een nieuwe lay-out bestond het moderniseringsproject van de identiteitskaarten en aanverwante documenten er ook in de contactchip van die documenten te vernieuwen. De nieuwe contactchip is krachtiger, beter beveiligd en beschikt over een nieuwe interne software die nieuwe mogelijkheden biedt. 

De elektronische identiteitskaarten en verblijfstitels bieden burgers en residenten een middel om zich op een veilige manier te authentiseren bij de online diensten van de overheid en van derde partijen. Ze laten de burger ook toe om documenten digitaal te ondertekenen met een veilige gekwalificeerde handtekening. Om de veiligheid van dit middel ook in de toekomst te blijven verzekeren, was het nodig om de huidige contactchip te vervangen door een nieuwe chip die gebruik maakt van veiligere algoritmes.

Wie zijn kaart sedert 15 mei 2021 kwam aanvragen beschikt over deze nieuwe contactschip. Om met uw nieuwe kaart met nieuwe contactchip te kunnen werken dient u als burger over de recentste middleware en viewer te beschikken.

De recentste middleware en viewer kunnen gedownload worden via onderstaande website:

https://eid.belgium.be

Info nodig over de online toepassingen waarvoor je de eID kan gebruiken vind je via onderstaande website:

https://www.mybelgium.be

 

De huidige eID-kaarten die in omloop zijn behouden hun geldigheidsperiode. U hoeft dus geen nieuwe eID aan te vragen, u zal opgeroepen worden zodra uw kaart dreigt te vervallen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox