Kinderopvang baby's en peuters

Zoek je naar opvang voor een kindje tussen nul en drie jaar? Er zijn verschillende initiatieven die opvang organiseren voor baby's en peuters. 

Ben je op zoek naar opvang voor je baby of peuter?

Kinderopvang aanvragen

Opvang zoeken voor je baby of peuter

Opvang.Vlaanderen is een nieuw platform dat je helpt met je zoektocht naar kinderopvang. In samenwerking met verschillende steden en gemeenten brengt Opvang.Vlaanderen alle kinderopvanginitiatieven in Lummen in kaart. Zo kan je op zoek naar de kinderopvang die bij jou en je kind past. Surf naar Opvang.Vlaanderen/lummen, maak een ouderaccount aan en stel je opvangvraag bij de opvang naar keuze. Heb je hierbij ondersteuning nodig? Dat kan bij het Lokaal Loket Kinderopvang via huisvanhetkind@lummen.be of via 013-390587. Ook bij de bibliotheek kan je hiervoor terecht.

Kinderopvang in Lummen

  • Soorten

Een gezinsopvang (onthaalouder) is een kleinschalige opvang en vindt meestal plaats in de eigen woning van de kinderbegeleider. Er kunnen maximaal 8 kinderen gelijktijdig aanwezig zijn. Een groepsopvang (kinderdagverblijf) is een grotere opvang met meerdere kinderbegeleiders. Hier zijn meestal 9 tot 18 kinderen gelijktijdig aanwezig. 

  • Waar

De gegevens van alle kinderopvanginitiatieven in en buiten Lummen vind je op de website van kind en gezin. Je kan rechtstreeks contact opnemen met de opvangvoorziening van jouw keuze.

  • Kostprijs

Meestal betaal je voor kinderopvang voor baby's en peuters een bedrag dat volgens je inkomen wordt berekend. Je kan dit zelf berekenen via de website van Kind en Gezin. Ook bij de kinderopvangvoorzieningen zullen ze je hierbij graag helpen.

Sommige opvangvoorzieningen werken met een vaste prijs. 

Lokaal Loket Kinderopvang

Hulp nodig bij het vinden van opvang voor je baby of peuter? Het Lokaal Loket Kinderopvang ondersteunt jou in de zoektocht naar kinderopvang via Opvang.Vlaanderen. Voor vragen kan je terecht bij huisvanhetkind@lummen.be of via het telefoonnummer 013-390587.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox