Creatief Lummen - Prijs Beeldende Kunsten

Jaarlijks organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met de cultuurraad, de Prijs Beeldende Kunsten: een wedstrijd en tentoonstelling van kunstwerken uit allerhande disciplines, gecreëerd door Lummenaren. In elke categorie zal er telkens 1 winnaar uitgeroepen worden: beste beeld, beste schilderij en beste foto. Dus voor ieder wat wils.

Creatief Lummen

De kunstwerken worden door een vakjury en publieksjury beoordeeld. Er wordt een beste beeld, beste foto en beste schilderij gekozen. Iedere winnaar ontvangt een geldprijs van 250 euro. De cultuurraad reikt de publieksprijzen uit.

Met de organisatie van de Prijs Beeldende Kunsten proberen we elke kunstliefhebber te bekoren. We zijn bijgevolg steeds weer gretig op zoek naar kunstenaarstalent uit allerhande disciplines. Kom dus uit je atelier en neem deel aan deze jaarlijkse wedstrijd en tentoonstelling voor en door Lummense kunstenaars. 

 

 

De Prijs Beeldende Kunsten 2023 vond dit jaar plaats in de bibliotheek te 3560 Lummen. Gedurende de maanden juli, augustus en september kon het publiek zijn stem uitbrengen. De jurering door de vakjury en de prijsuitreiking was op zaterdag 30 september. De muzikale omlijsting werd gebracht door een pianist van The MoodSquad. 

Winnaar beste beeld
Trio stiertjes van Luc Thys

Winnaar beste Schilderij
Hoeve aan de Willekensberg van Jan Dryvers

Winnares beste foto
Randgeval van Diane Cruysberghs

De publieksprijzen gingen naar Xenia Leemans met haar schilderwerk 'Portret Dame', Jhony Vandebroeck met zijn foto 'Hop in tegenlicht' en Francine Demot met haar beeld 'Het voorleesmoment'

Bewonder de creaties van onze Lummenaren op onderstaande foto's. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox