Creatief Lummen - Prijs Beeldende Kunsten

Jaarlijks organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met de cultuurraad, de Prijs Beeldende Kunsten: een wedstrijd en tentoonstelling van kunstwerken uit allerhande disciplines, gecreëerd door Lummenaren.

Winnares Prijs Beeldende Kunsten 2021 - Maria Theunis met 'Magisch Landschap'

De jurering van de kunstwerken door vak- en publieksjury en de prijsuitreiking van de drie beste werken vinden steeds plaats op zaterdagavond. Op zondag kan iedereen de tentoonstelling bezoeken en stemmen voor de drie publieksprijzen, namelijk het beste beeld, het beste schilderij en de beste foto. Kom dus zeker langs en laat je verrassen door het creatieve talent dat Lummen rijk is. 

Met de organisatie van de Prijs Beeldende Kunsten proberen we elke kunstliefhebber te bekoren. We zijn bijgevolg steeds weer gretig op zoek naar kunstenaarstalent uit allerhande disciplines. Kom dus uit je atelier en neem deel aan deze jaarlijkse wedstrijd en tentoonstelling voor en door Lummense kunstenaars. Inschrijven doe je via onze UiTbalie of via dit inschrijvingsformulier.

Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021 vond de jaarlijkse Prijs Beeldende Kunsten plaats, met kunstwerken uit allerhande disciplines, gecreëerd door Lummenaren. Deze 30e editie werd georganiseerd door het gemeentebestuur van Lummen, in samenwerking met de Cultuurraad en de Kerkraad Lummen-Centrum.

Het gemeentebestuur voorzag drie geldprijzen voor de winnaar, eerste eervolle vermelding en tweede eervolle vermelding. Daarnaast kregen de deelnemers ook een geschenkbon van de Cultuurraad voor beste foto, sculptuur en schilderij. 

Ruim 300 kunstliefhebbers kwamen een bezoekje brengen. 

Winnares van PBK 2021 werd Maria Theunis met haar foto 'Magisch Landschap'. De eerste eervolle vermelding ging naar Roger Steegmans met zijn werk 'Lente'. De tweede eervolle vermelding ging naar Wim Hemerijckx met het kunstwerk 'Christus op koude steen'.

De drie publieksprijzen gingen zondag naar Philippe Denis met zijn foto 'Etenstijd', Marleen Horions met haar beeldhouwwerk 'Tourists en route' en Kate Laskowska met haar schilderij 'Fin de sciècle'. 

Bewonder de creaties van onze Lummenaren op onderstaande foto's. 

De Prijs Beeldende Kunsten 2022 zal in 2022 plaatsvinden op zaterdag 8 en zondag 9 oktober in GCOC Oosterhof, Dr. Vanderhoeydonckstraat 56 te 3560 Lummen. De jurering is op zaterdag 8 oktober vanaf 19.30 uur. Vocal Ensemble F:ém@il zorgt voor de muzikale opluistering. Op zondag 9 oktober kan je de tentoonstelling gratis bezoeken en meestemmen voor de publieksprijzen tussen 14 en 18 uur. De cultuurraad trakteert iedere bezoeker op een gratis tas koffie op zondag 9 oktober.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox