Creatief Lummen - Prijs Beeldende Kunsten

Jaarlijks organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met de cultuurraad, de Prijs Beeldende Kunsten: een wedstrijd en tentoonstelling van kunstwerken uit allerhande disciplines, gecreëerd door Lummenaren.

PBK 2019 Winnaar Wim Hemerijckx met 'Uit Domontene 4'
Foto - Philippe Denis

Dubbelcreatief

Onze traditionele 'Prijs Beeldende Kunsten' (jaarlijks) en 'Info- & Hobbybeurs' (tweejaarlijks) smolten in 2013 samen en werden 'Creatief Lummen' (jaarlijks). Gemeentebestuur en gemeentelijke cultuurraad blijven instaan voor de organisatie van dit artistieke weekend.

De jurering van de kunstwerken door vak- en publieksjury en de prijsuitreiking van de drie beste werken vinden steeds plaats op zaterdagavond. Op zondag kan iedereen de tentoonstelling bezoeken en stemmen voor de drie publieksprijzen, namelijk het beste beeld, het beste schilderij en de beste foto. Kom dus zeker langs en laat je verrassen door het creatieve talent dat Lummen rijk is. 

Kunsttalent gezocht!

Met de organisatie van de Prijs Beeldende Kunsten proberen we elke kunstliefhebber te bekoren. We zijn bijgevolg steeds weer gretig op zoek naar kunstenaarstalent uit allerhande disciplines. Kom dus uit je atelier en neem deel aan deze jaarlijkse wedstrijd en tentoonstelling voor en door Lummense kunstenaars. Inschrijven doe je via onze UiTbalie.

2019

Op zaterdag 28 en zondag 29 september laatstleden vond de jaarlijkse Prijs Beeldende Kunsten plaats, met kunstwerken uit allerhande disciplines, gecreëerd door Lummenaren. Deze 28e editie werd georganiseerd door het gemeentebestuur van Lummen, in samenwerking met de Cultuurraad en de Kerkraad Lummen-Centrum.

Ruim 200 kunstliefhebbers waren zaterdag aanwezig om hun stem uit te brengen. Zij werden verwend met een heuse licht- en lasershow. Om 22.00 uur werden de eerste winnaars bekendgemaakt.

Winnaar PBK 2019 werd Wim Hemerijckx met ‘Uit domotene 4’, een kunstwerk gecreëerd met een nieuwe techniek waarbij het ontwerp volledig wordt uitgetekend op computer en dan wordt geprint. De Eerste eervolle vermelding ging naar Jos Bollen met het beeld ‘Elegant’, de Tweede eervolle vermelding ging naar Guy Goddefroy met het schilderij ‘Gekruld’.

De drie publieksprijzen gingen zondag naar 'DNA' van Greta Orens (Beste foto), '100 jaar oorlog' van Marleen Horions (Beste beeld) en 'Kletsnat' van Maggi Theys (Beste schilderij). 

Fotoalbum

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox