Creatief Lummen - Prijs Beeldende Kunsten

Jaarlijks organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met de cultuurraad, de Prijs Beeldende Kunsten: een wedstrijd en tentoonstelling van kunstwerken uit allerhande disciplines, gecreëerd door Lummenaren. Vanaf 2023 is de organisatie in een nieuw jasje gestoken. Zo worden de werken gedurende 3 maanden tentoongesteld in de bibliotheek van Lummen en kan je dus gedurende 3 maanden de werken bewonderen en je stem uitbrengen. In elke categorie zal er telkens 1 winnaar uitgeroepen worden: beste beeld, beste schilderij en beste foto. Dus voor ieder wat wils.

Winnaar PBK 2022 - Maggi Theys - Touwtjes

De jurering van de kunstwerken door de publieksjury kan nu gedurende 3 maanden namelijk van 1 juli tot 30 september 2023. De vakjury zal op de slotavond haar stem uitbrengen - zaterdag 30 september 2023. In elke categorie wordt er 1 winnaar uitgeroepen: beste beeld, beste foto en beste schilderij. Elke winnaar zal een geldprijs van 250 euro ontvangen. De publieksprijzen worden door de cultuurraad uitgereikt. Kom dus zeker langs en laat je verrassen door het creatieve talent dat Lummen rijk is. 

Met de organisatie van de Prijs Beeldende Kunsten proberen we elke kunstliefhebber te bekoren. We zijn bijgevolg steeds weer gretig op zoek naar kunstenaarstalent uit allerhande disciplines. Kom dus uit je atelier en neem deel aan deze jaarlijkse wedstrijd en tentoonstelling voor en door Lummense kunstenaars. Inschrijven of meer info: UiTbalie - 013 390 515.

Inschrijvingsformulier.

Reglement Prijs Beeldende Kunsten.

De Prijs Beeldende Kunsten 2022 vond plaats op zaterdag 8 en zondag 9 oktober in GCOC Oosterhof, Dr. Vanderhoeydonckstraat 56 te 3560 Lummen. De jurering was op zaterdag 8 oktober. Vocal Ensemble F:ém@il zorgde voor de muzikale opluistering. Op zondag 9 oktober kon je de tentoonstelling gratis bezoeken en meestemmen voor de publieksprijzen tussen 14 en 18 uur. De cultuurraad trakteerde iedere bezoeker op een gratis tas koffie op zondag 9 oktober.

Ruim 300 kunstliefhebbers kwamen een bezoekje brengen. 

Winnares van PBK 2022 werd Maggi Theys met haar schilderij 'Touwtjes'. De eerste eervolle vermelding ging naar Maria Theunis met haar foto 'Uitgediend'. De tweede eervolle vermelding ging naar Jos Bollen met het beeld 'Opstaan met houten kop'.

De drie publieksprijzen gingen zondag naar Diane Cruysberghs met haar foto 'I'm not perfect', Francine Demot met haar beeldhouwwerk 'Samen' en Maggi Theys met haar schilderij 'Ballerina'. 

Van 1 juli tot 30 september kan je de tentoonstelling Creatief Lummen gratis bezoeken tijdens de openingsuren in de bibliotheek van Lummen. Op zaterdag 30 september vindt de slotavond plaats met de prijsuitreiking van de jaarlijkse Prijs Beeldende Kunsten. Een tentoonstelling met kunstwerken uit allerhande disciplines, gecreëerd door Lummenaren. Deze 31e editie wordt georganiseerd door het gemeentebestuur van Lummen, in samenwerking met de Cultuurraad en de bibliotheek.

Het gemeentebestuur voorziet een geldprijs ten bedragen van 250 euro voor de winnaars van elke discipline. De cultuurraad voorziet een geschenkbon ter waarde van 50 euro voor de 3 publieksprijzen, ook hier ééntje in elke kunstvorm. 

Bewonder de creaties van onze Lummenaren op onderstaande foto's. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox