Creatief Lummen - Prijs Beeldende Kunsten

Jaarlijks organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met de cultuurraad, de Prijs Beeldende Kunsten: een wedstrijd en tentoonstelling van kunstwerken uit allerhande disciplines, gecreëerd door Lummenaren.

Winnaar PBK 2022 - Maggi Theys - Touwtjes

De jurering van de kunstwerken door vak- en publieksjury en de prijsuitreiking van de drie beste werken vinden steeds plaats op zaterdagavond. Op zondag kan iedereen de tentoonstelling bezoeken en stemmen voor de drie publieksprijzen, namelijk het beste beeld, het beste schilderij en de beste foto. Kom dus zeker langs en laat je verrassen door het creatieve talent dat Lummen rijk is. 

Met de organisatie van de Prijs Beeldende Kunsten proberen we elke kunstliefhebber te bekoren. We zijn bijgevolg steeds weer gretig op zoek naar kunstenaarstalent uit allerhande disciplines. Kom dus uit je atelier en neem deel aan deze jaarlijkse wedstrijd en tentoonstelling voor en door Lummense kunstenaars. Inschrijven of meer info: UiTbalie - 013 390 515.

De Prijs Beeldende Kunsten 2022 vond plaats op zaterdag 8 en zondag 9 oktober in GCOC Oosterhof, Dr. Vanderhoeydonckstraat 56 te 3560 Lummen. De jurering was op zaterdag 8 oktober. Vocal Ensemble F:ém@il zorgde voor de muzikale opluistering. Op zondag 9 oktober kon je de tentoonstelling gratis bezoeken en meestemmen voor de publieksprijzen tussen 14 en 18 uur. De cultuurraad trakteerde iedere bezoeker op een gratis tas koffie op zondag 9 oktober.

Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022 vond de jaarlijkse Prijs Beeldende Kunsten plaats, met kunstwerken uit allerhande disciplines, gecreëerd door Lummenaren. Deze 30e editie werd georganiseerd door het gemeentebestuur van Lummen, in samenwerking met de Cultuurraad en de Kerkraad Lummen-Centrum.

Het gemeentebestuur voorzag drie geldprijzen voor de winnaar, eerste eervolle vermelding en tweede eervolle vermelding. Daarnaast kregen de deelnemers ook een geschenkbon van de Cultuurraad voor beste foto, sculptuur en schilderij. 

Ruim 300 kunstliefhebbers kwamen een bezoekje brengen. 

Winnares van PBK 2022 werd Maggi Theys met haar schilderij 'Touwtjes'. De eerste eervolle vermelding ging naar Maria Theunis met haar foto 'Uitgediend'. De tweede eervolle vermelding ging naar Jos Bollen met het beeld 'Opstaan met houten kop'.

De drie publieksprijzen gingen zondag naar Diane Cruysberghs met haar foto 'I'm not perfect', Francine Demot met haar beeldhouwwerk 'Samen' en Maggi Theys met haar schilderij 'Ballerina'. 

Bewonder de creaties van onze Lummenaren op onderstaande foto's. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox