Lumenneke

De maatregelen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus hebben een grote impact op het dagelijks leven. Het thuisblijven en de beperking van contacten met familie en vrienden hebben ook een belangrijke mentale impact. Gelukkig krijgen alle Lummenaren, jong en oud, nu hulp van het Lumenneke, dat hen met leuke acties, uitdagingen en tips zal helpen om voor zichzelf en elkaar te zorgen.

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben een grote impact op ons leven maar zijn broodnodig om het virus te verslaan. Via diverse gemeentelijke en andere kanalen worden heel wat informatie en tips verspreid die helpen om te gaan met deze maatregelen. Enkel essentiële verplaatsingen mogen nog, we moeten allemaal samen zo veel mogelijk thuis blijven, waardoor onze sociale contacten verminderen, … ook de mentale impact is aanzienlijk. Zorgen voor zichzelf en elkaar is in deze situatie dan ook heel belangrijk, maar gelukkig krijgen Lummenaren daarbij binnenkort hulp vanuit onverwachte hoek.

Het Lumenneke zorgt voor licht en warmte

Het Lumenneke is een figuurtje dat zich tot nu toe vooral ophield op het domein van de Duizendjarige Eik waar het zich verstopte voor kinderen. Gelet op de huidige situatie kon het Lumenneke niet anders dan tevoorschijn komen om alle Lummenaren, jong en oud, een hart onder de riem te steken. Het Lumenneke is een vlammetje dat in deze vreemde tijden een lichtpunt wil zijn voor alle Lummenaren, en wil oproepen om voor elkaar te zorgen. Vanop zijn eigen facebookpagina zal het Lumenneke iedereen door middel van verschillende acties, uitdagingen, tips en boodschappen helpen om voor zichzelf en elkaar te zorgen.

Waar is het Lumenneke terug te vinden:

www.lummen.be/lumenneke
www.facebook.com/lumenneke
lumenneke@lummen.be

Het Lumenneke stuurt zijn drone uit

Het Lumenneke zorgde zelf al voor een boodschap van solidariteit op het Gemeenteplein, die je op zijn facebookpagina zal kunnen bekijken. Hij vliegt bovendien op maandagnamiddag 6 april met zijn drone over Lummen, op zoek naar andere leuke en warme boodschappen in Lummense tuinen. Lummenaren die in hun tuin een boodschap willen maken, sturen maandag 6 april vóór 12u best een mailtje naar lumenneke@lummen.be, dan komt de drone misschien ook wel bij hen langs.
 

Het Lumenneke Quiz

Het Lumenneke heeft zelf een quiz gemaakt. Weet jij alle antwoorden? Hier kan je de quiz voor kinderen vinden en hier voor volwassenen.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox