Adreswijziging

Wanneer je wilt verhuizen mag je niet vergeten ook je adres te laten wijzigen. Er zijn verschillende procedures afhankelijk van waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat.

Binnen de gemeente of vanuit een andere gemeente

Nadat je verhuisd bent, heb je acht werkdagen tijd om de dienst burgerzaken op de hoogte te brengen, dit kan aan het loket of via mail. Na deze aangifte komt de wijkagent controleren of je effectief op het opgegeven adres woont. Hierna kom je opnieuw langs op de dienst burgerzaken om je adres op je identiteitskaart aan te passen aan de hand van je pincode.

Naar een andere gemeente

In dit geval doe je de aangifte van de adreswijziging in de nieuwe gemeente. 

Naar het buitenland

Voor je naar het buitenland vertrekt, moet je je laten uitschrijven uit het bevolkingsregister. Je ontvangt dan een formulier – het zogenaamde model 8 – waarmee je je kan inschrijven op de Belgische ambassade of het consulaat van het land waar je gaat wonen. Met je pincode kan je je EID aanpassen, zodat je die ook in het buitenland verder kan blijven gebruiken tot aan de vervaldatum. Natuurlijk mag je niet vergeten je ook in te schrijven in de stad of gemeente van het land waar je gaat wonen.

Administratief centrum

Telefoon
013 390 590

Openingsuren en sluitingsdagen

(01/07/2019 tot en met 31/08/2019)
Openingsuren
1 jul 2019 tot 31 aug 2019
ma
-
di
-
wo
-
do
-
vr
-
Openingsuren
ma
-
di
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
-
Checking status
Checking status
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox