Toegankelijke gemeente

Gemeente Lummen zet zich in om een toegankelijke gemeente te zijn voor iedereen. Een toegankelijke gemeente is een gemeente waar iedereen gelijkwaardig en onafhankelijk toegang heeft tot de gebouwen, publieke ruimte, dienstverlening en communicatie. Iedereen kan er comfortabel, kwaliteitsvol en tot op hoge leeftijd wonen, leren, werken, dagelijkse activiteiten uitvoeren, zich verplaatsen en ontspannen. Ook die inwoners met een zichtbare of onzichtbare beperking. 

Hiervoor werkt gemeente Lummen samen met Inter. Bij nieuwbouwprojecten wordt steeds advies ingewonnen van Inter en gemeente Lummen maakt ook werk van meer toegankelijke evenementen. 

Zelf een evenement organiseren? Meer info via https://www.inter.vlaanderen/events

European Disability Card

Gemeente Lummen is partner van de European Disability Card (EDC). Dit wilt zeggen dat gemeente Lummen zich inzet om een toegankelijke gemeente zijn voor iedereen, waar iedereen gelijkwaardig en onafhankelijk toegang heeft tot de gebouwen, publieke ruimte, dienstverlening en communicatie.  In zwembad De Vijfsprong wordt er een korting aangeboden aan de houder van de EDC en aan de begeleider.  In de bib krijg je als houder van de EDC korting op je lidgeld. De bib is tevens volledig toegankelijk door de aanwezigheid van een lift en aangepast toilet. Daarnaast zet de bib in op een collectie voor mensen met een leesbeperking door het aanbod van de bib te vergroten (Daisy-boeken, luisterboeken,...). In de gemeentelijke gebouwen wordt er ingezet op toegankelijkheid.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox