Vrijwilligers op welke diensten?

Hier stellen we kort even de diensten voor van gemeente en OCMW waar we nu al vrijwilligers terugvinden. Net zoals elk stukje zijn plaats heeft in een puzzel, zal je als vrijwilliger al snel jouw plekje vinden op één (of meerdere) van deze diensten.

Lokaal dienstencentrum 't Klavertje

't Klavertje is het lokaal dienstencentrum van het OCMW. Iedereen kan hier terecht voor ontmoeting, ontspanning, informatie, vorming en dienstverlening. Het lokaal dienstencentrum richt zich tot de ganse Lummense bevolking, maar in het bijzonder tot de 55-plussers.
 
De vrijwilligers in het lokaal dienstencentrum zorgen ervoor dat de toog bemand is tijdens de openingsuren van ‘t Klavertje zodat iedereen er terecht kan voor een koffie, soms met een stukje taart. Ze zorgen voor het opdienen/afruimen/afwassen tijdens de maaltijden, maar ook dat de tafels mooi versierd zijn.
 
Het zijn vrijwilligers die de verschillende recreatieve activiteiten begeleiden zoals de gezondheidswandelingen, de kooklessen, zittend bewegen, … En ook de computerlessen, de Franse en Engelse praatgroepen en andere vormende activiteiten, bestaan alleen maar omdat er gemotiveerde vrijwilligers zijn die elk ’schooljaar’ weer opnieuw klaar staan voor hun ‘klas’. 
 

Woonzorgcentrum Het Meerlehof

80 bedden in een groene en rustige omgeving voor zorgbehoevende senioren die op zoek zijn naar een betrokken en warme kwalitatieve zorg op maat, dat vind je terug aan het einde van de Wijngaardstraat. Vrijwilligers helpen de bewoners met het eten, steken een handje bij tijdens activiteiten, houden bewoners gezelschap, lezen voor uit de krant, gaan mee op daguitstap, ….
 

Bibliotheek

Vrijwilligers van de bibliotheek brengen boeken rond als “bibliotheek aan huis” en lezen samen met de mensen, of lezen in de bibliotheek zelf voor aan peuters en kleuters, ….
 

Minder Mobielen Centrale

De vrijwillige chauffeurs van deze dienst gebruiken hun eigen wagen of het busje van het lokaal dienstencentrum om inwoners van Lummen te vervoeren die omwille van een handicap, hun leeftijd, gezondheidsproblemen of hun sociale situatie geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of eigen vervoer.
 

Andere diensten

De diensten hierboven zijn voorbeelden van diensten die nu al kunnen rekenen op de hulp van heel wat vrijwilligers; sommige draaien zelfs volledig op vrijwilligers.

Voor deze diensten zijn we zeker op zoek naar bijkomende gemotiveerde vrijwilligers, maar ook in andere diensten kunnen we je hulp zeker waarderen. Geef ons een seintje, en we gaan samen met jou op zoek naar jouw ideale plaatsje in de puzzel!
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox