Maatregelen Coronavirus

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden vanuit de overheid diverse maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van alle maatregelen en richtlijnen zoals die voor Lummen van toepassing zijn, dit op basis van de informatie en beslissingen zoals die op dit moment genomen zijn. Aangezien de situatie nauwlettend wordt opgevolgd, en de diverse overheden aan de hand daarvan continu bekijken welke acties nodig zijn, wordt de informatie op deze pagina regelmatig aangepast. 

Op 23 april besliste het overlegcomité het volgende:

Vanaf 26 april is het toegelaten om buiten met 10 personen af te spreken en mogen winkeliers klanten ontvangen zonder afspraak.

Vanaf 8 mei gelden volgende maatregelen:

1. Heropening Terrassen

De voorwaarden van de terrasopening als volgt vastgelegd:

  • Maximaal 4 personen aan één tafel (of mensen van hetzelfde huishouden)
  • Minstens 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen
  • Enkel zitplaatsen aan tafel
  • Mondmasker verplicht voor personeel en klanten in zoverre aan tafel zitten
  • Bediening aan de bar is niet toegestaan
  • De klant mag de binnenruimte occasioneel en kort betreden voor de sanitaire voorzieningen, het terras te betreden of te betalen.
  • De openingsuren zijn beperkt van 08u00 tot 22u00

2. Evenementen

  • Evenementen met een maximum van 50 aanwezigen zijn buiten toegelaten.

3. Jeugd en clubactiviteiten

  • Activiteiten van een sportclub of vereniging kunnen buiten met maximum 25 personen plaatsvinden ongeacht leeftijd, maar zonder publiek.
  • Kinderen tot en met 10 jaar mogen met maximum 10 personen binnen sporten of meedoen aan een activiteit. 

4. Belang van vaccinatie en persoonlijke verantwoordelijkheid

De stapsgewijze heropening van de economie en de hervatting van het sociale leven gebeurt op het tempo van de vaccinatiecampagne. Daarom roept het Overlegcomité iedereen op zich te laten vaccineren. Wanneer u een uitnodiging krijgt, ga daar dan meteen op in. Dit is niet alleen een ticket voor uzelf naar de vrijheid, maar voor ons allemaal.

Het lossen van de regels gebeurt stap voor stap. Meer vrijheid betekent ook meer individuele verantwoordelijkheid. Door het de komende dagen en weken veilig te houden, kunnen we een mooie zomer tegemoet gaan.

Meer informatie

Op de website www.info-coronavirus.be is alle informatie makkelijk te vinden. Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier op een toegankelijke manier te raadplegen.

Gratis infonummer voor vragen over gezondheid en openbare orde: 0800 14 689
Gratis infonummer voor vragen over economie: 0800 120 33

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox