Maatregelen Coronavirus

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden vanuit de overheid diverse maatregelen genomen. Hieronder vind je een overzicht van alle maatregelen en richtlijnen zoals die voor Lummen van toepassing zijn, dit op basis van de informatie en beslissingen zoals die op dit moment genomen zijn. Aangezien de situatie nauwlettend wordt opgevolgd, en de diverse overheden aan de hand daarvan continu bekijken welke acties nodig zijn, wordt de informatie op deze pagina regelmatig aangepast. 

De Nationale Veiligheidsraad heeft de overgang naar fase 4 van het afbouwplan goedgekeurd. Vanaf 1 juli gaat fase 4 van de afbouw in. Lees hier alle informatie.

De 6 gouden regels blijven van kracht, namelijk:

  • het respecteren van de hygiënevoorschriften;
  • activiteiten liefst in de buitenlucht organiseren;
  • het nemen van extra voorzorgsmaatregelen voor mensen die tot risicogroepen behoren;
  • het respecteren van de veiligheidsafstand;
  • de regel van de uitgebreide bubbel, die wordt vergroot van 10 naar 15 verschillende mensen per week, naast het gezin. Ter herinnering: dit is een individueel recht;
  • groepsactiviteiten mogen niet meer dan 15 personen omvatten, inclusief kinderen. Dit geldt voor alle niet-gekaderde samenscholingen, ongeacht of ze binnen- of buitenshuis plaatsvinden.
     

Het administratief centrum is (terug) open

Het administratief centrum is natuurlijk nooit echt gesloten geweest; je kon er voor dringende zaken steeds terecht. Je kan ondertussen weer uitgebreider beroep doen op de dienstverlening in het administratief centrum. Om de nodige afstand tussen bezoekers te kunnen verzekeren, blijven we wel werken op afspraak en nemen we een aantal maatregelen.

Plan je een bezoek aan het administratief centrum, maak dan eerst een afspraak. Volg tijdens je bezoek de signalisatie en richtlijnen in het administratief centrum en hou afstand van het personeel en andere bezoekers. Het dragen van een mondmasker is aangeraden, betalen doe je elektronisch en als je ziek bent blijf je natuurlijk thuis.
 

Meer informatie

Op de website www.info-coronavirus.be is alle informatie makkelijk te vinden. Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier op een toegankelijke manier te raadplegen.

Gratis infonummer voor vragen over gezondheid en openbare orde: 0800 14 689
Gratis infonummer voor vragen over economie: 0800 120 33

Administratief centrum

Telefoon
013 390 590

Openingsuren en sluitingsdagen

Openingsuren
ma
-
di
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
Checking status
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox