Huisvuil - grijze zak

Aan het onthaal van het Administratief Centrum kan je terecht voor het kopen van afvalzakken. Elk jaar ontvang je een tegoed huisvuilzakken; vergeet deze niet tijdig af te halen. 

Elk gezin heeft jaarlijks recht op een hoeveelheid huisvuilzakken. Je kan deze tot het einde van het kalenderjaar afhalen (onder andere) aan het onthaal van het Administratief Centrum. Vergeet je identiteitskaart niet mee te brengen! 
Ook extra huisvuilzakken kan je daar kopen, net zoals PMD-, textiel-, keukenafval- en groenafvalzakken. 
 

Je tegoed van 2023 (huisvuilzakken die zijn inbegrepen in je afvalbelasting 2022) kan je vanaf 13 februari 2023 afhalen. Hoeveel rollen je ontvangt is afhankelijk van de grootte van je gezin:

1 persoon2 rollen van 22 liter
2 personen2 rollen van 44 liter
3 personen2 rollen van 44 liter en 1 rol van 22 liter
4 personen of meer3 rollen van 44 liter

Je tegoed aan afvalzakken kan je op volgende locaties afhalen:

  • Administratief centrum, Gemeenteplein 13
  • Proxy Delhaize, Voortstraat 7
  • Recyclagepark, Sint-Jakobbusstraat
  • Spar Express Linkhout, Linkhoutstraat 154
  • Spar Express Meldert, Pastorijstraat 13

 

Personen met incontinentie kunnen op basis van een doktersvoorschrift extra huisvuilzakken krijgen. Je dient dit voorschrift samen met een klevertje van je mutualiteit af te geven aan het onthaal.

Per voorschrift kan je kiezen voor één grote rol of twee kleine rollen. 

De introductie van het Optimo-systeem betekende heel wat veranderingen. Deze omschakeling is een grote aanpassing voor veel inwoners. Vandaar dat de ophalers van Limburg.net de opdracht gekregen hadden om de eerste twee weken niet té streng te zijn. Zo werden bordeaux huisvuilzakken toch nog meegenomen, ook al mocht het eigenlijk niet.
Die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari 2022 blijven bordeaux huisvuilzakken staan. Enkel grijze huisvuilzakken worden voortaan meegenomen. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox