Herinrichting centrum

Aanleg gescheiden riolering, bredere stoepen, fietsstraat en een groen en gezellig ontmoetingsplein.

Aard van de werken

Aanleg gescheiden riolering, bredere stoepen, fietsstraat en een groen en gezellig ontmoetingsplein.
Met de herinrichting wil het gemeentebestuur de aantrekkelijkheid van het centrum verhogen en meer beleving in een groene ruimte brengen. De belangrijkste boom blijft behouden en zal geaccentueerd worden met een aangepaste moderne verlichting. Dankzij verschillende zitelementen en de groene omgeving wordt het een aangename plaats waar inwoners, kinderen en bezoekers kunnen vertoeven. De Dorpsstraat zal tussen het Gemeenteplein en de Pastoor Frederickxstraat ingericht worden als fietsstraat. Door de weg op te splitsen in twee afzonderlijk rijbanen waarop de fietser voorrang  heeft op de auto zal het veiligheidsgevoel voor de zwakke weggebruiker aanzienlijk verhogen. Op de middenberm zal geparkeerd kunnen worden tussen bomen en feestelijke lichtmasten. Ook de rest van de Dorpstraat en de Fagnouillestraat worden bij het project betrokken.

Stand van zaken

 
Update werken

Momenteel is de aannemer bezig met de aansluitingen van alle betrokken huizen om een gescheiden rioleringsnetwerk te kunnen realiseren. Ook de nutsleidingen worden ondertussen aangesloten. Vervolgens wordt er gestart met de voorbereidingen van de lijnvormige elementen, dit betekent de aanleg van de straatgoten en de boordstenen. Zodat er vermoedelijk midden november een eerste onderlaag asfalt gelegd kan worden. Tot slot worden de stoepen/voetpaden verder afgewerkt. Dit betekent dat de Dorpsstraat en het Charles Wellenspleintje tegen de kerstperiode af is. Enkel de toplaag asfalt zal in het voorjaar worden aangelegd. Uiteraard is deze planning onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en weersomstandigheden.

Bereikbaarheid:

  • Gemeenteplein, Dorpsstraat tot aan de Pastoor Frederickstraat:  via de Kerkstraat.
  • Pastoor Frederickxstraat : Vanaf de Ringlaan (Opgelet: geen verbinding naar het centrum)

Omleiding wordt voorzien (zie plan).

Omleiding fietsers:
Er wordt een omleiding voorzien voor fietsers, komende van de Dr. Vanderhoeydonckstraat. Zij kunnen naar het Gemeenteplein via de Huzarenstraat. Fietsers die van het Gemeenteplein naar de Pastoor Frederickxstraat moeten, kunnen voorlopig via de Dorpsstraat rijden, en wanneer de werken aan het pleintje gevorderd zijn, via de weg voor de appartementen door.

U vindt het omleidingsplan hier.

Wijziging bushalte

Tijdens de duur van deze werken zal het bussenknooppunt verplaatst worden naar de Oostereindestraat. 
Dit houdt in dat op werkdagen elk uur 4 bussen gedurende enkele minuten halteren op het gedeelte tussen de Zonnestraat en de Dr. Vanderhoeydonckstraat en 2 bussen op het gedeelte tussen het rondpunt en de Zonnestraat. De halteplaatsen voor de bussen zullen op de rijbaan aangeduid worden met een gele kleur.
 

Administratief centrum

Telefoon
013 390 590

Openingsuren en sluitingsdagen

(01/07/2018 tot en met 31/08/2018)
Openingsuren
1 jul 2018 tot 31 aug 2018
ma
-
di
-
wo
-
do
-
vr
-
Sluitingsdagen
(01/09/2018 tot en met 30/06/2019)
Openingsuren
1 sep 2018 tot 30 jun 2019
ma
-
di
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
-
Checking status
Checking status
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox