Riolerings- en wegenwerken in Zonne- en Oostereindestraat

Algemeen
Waar

Zonnestraat en Oostereindestraat

Soort
Concreet gepland
Datum
maandag 22 augustus 2022
Wanneer
De werken starten na halfoogst kermis.
Waarom wordt er gewerkt?

De verkeerssituatie is niet veilig voor fietsers en voetgangers die zich willen verplaatsen van en naar het centrum van Lummen. De fiets- en voetpaden zijn onvoldoende veilig en bieden te weinig comfort. Om de situatie voor fietsers en voetgangers te verbeteren, wordt de straat heringericht.

Daarnaast wil de gemeente ook gescheiden riolering aanleggen in de Zonnestraat en de Oostereindestraat, tussen de Dr. Vanderhoeydonckstraat en de Ringlaan. Door gescheiden riolering aan te leggen, kunnen we regenwater apart opvangen en laten infiltreren. Dat is beter voor het milieu. 

Wat houdt het werk in?

Om de verkeerssituatie te verbeteren, wordt de straat heringericht. De Oostereindestraat wordt een éénrichtingsfietsstraat, in de richting van het centrum van Lummen. Aan beide zijden van de weg komt een voetpad. Er wordt ook een fietspad aangelegd aan de zuidelijke kant van de straat, dat loopt van het centrum naar de rotonde op de Ringlaan.

Er wordt gescheiden riolering aangelegd. Op die manier wordt het regenwater en het afvalwater apart afgevoerd. Dat is beter voor het milieu.

Wat is de timing van het werk?

Het project was in openbaar onderzoek, van 11 augustus tot en met 9 september 2021. Intussen werd de omgevingsvergunning afgeleverd en werd aannemer Hens aangesteld. Op 7 juli 2022 werd een infovergadering georganiseerd. De presentatie die er gegeven werd kan u hier nog nalezen. Hier worden dan praktische afspraken toegelicht zoals parkeren tijdens de werken, minderhindermaatregelen, fasering ...

De start van de werken van de werken is voorzien op 22 augustus 2022.Dan zal de aannemer eerst met de zone voor de nutsleidingen vrij te maken in de Oostereindestraat. Daarna zullen de nutsleidingen starten met het verplaatsen van hun leidingen. Intussen kan de aannemer de rioleringswerken starten in de Zonnestraat. 

Nieuwe rooilijn in de Zonnestraat:

Hoewel de Zonnestraat al meer dan 30 jaar een publiek gebruik kent behoort de grondschotel nog niet tot het openbaar domein. Daarom wordt er nu een nieuwe rooilijn vastgelegd. De gemeenteraad heeft in mei 2022 het aangepaste rooilijnplan voorlopig goedgekeurd. Dit plan wordt aan een openbaar onderzoek onderworpen vanaf 20 juli 2022. De aanpalende werden persoonlijk aangeschreven

Hinder door het werk

Het omleidingsplan kan u  hier raadplegen.

Per mail op de hoogte gebracht worden over de mailing? Schrijf je in voor de mailing
Nieuws over het project
Documenten over het project
Contactgegevens
013 390 525
openbare.werken@lummen.be

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox