Gescheiden riolering in de Helderstraat, Hegstraat en diverse zijwegen

Algemeen
Waar

Helderstraat, Rietstraat, Hegstraat, toegangsweg naar VK Gestel, Gestelstraat 1 en IJzerstraat 2

Soort
In uitvoering
Wanneer
De werken zijn op 28 maart gestart
Waarom wordt er gewerkt?

Er is meer gescheiden riolering nodig in Lummen. Want, dat is beter voor het milieu en dat zorgt ervoor dat regenwater efficiënter gezuiverd kan worden. Daarom leggen Fluvius en de gemeente gescheiden riolering aan in Gestel.

Wat houdt het werk in?

Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in de Hegstraat, de Heldertstraat, de Rietstraat, de zijweg van de Gestelstraat, de Ijzerstraat en aan de toegangsweg naar voetbalclub VK Gestel. Dat wil zeggen dat er twee rioleringsbuizen worden aangelegd: een buis voert regenwater af, de andere afvalwater.

Na de rioleringswerken wordt er een nieuwe laag asfalt aangelegd. Voor voetbalclub VK Gestel wordt ook een nieuwe parking aangelegd.

Bij het aanleggen van dit rioleringsstelsel wordt er gebruik gemaakt van speciale technieken. Zo werkt de aannemer met een gestuurde boring, van aan de andere kant van de snelweg (onder de snelweg door), om de rioleringsbuizen aan te leggen. Ook de riolering in het eerste deel van de Hegstraat, vanaf de gewestweg tot voorbij de Helderbeek, zal met een gestuurde boring aangelegd worden.

Wat is de timing van het werk?

Aannemer Willemen start op 28 maart met de werken. Intussen zijn de nutsmaatschappijen al gestart met de het verplaatsen van de nutsleidingen. 

De rioleringswerken in Gestel gebeuren in 3 fases:

Fase 1: 21 maart - 24 juni. Er wordt gewerkt in de IJzerstraat, de zijweg Gestelstraat en aan voetbalclub VK Gestel. In deze fase zal er in de Hegstraat ook al een boring uitgevoerd vanaf de Gestelstraat tot voorbij de Helderbeek.
Fase 2: 18 april  - 24 juni. Er wordt gewerkt in de Hegstraat.
Fase 3: 19 april - 30 september. Er wordt gewerkt in de Heldertstraat en de Rietstraat.

 

Hinder door het werk

Omdat er enkel op lokale wegen gewerkt wordt zijn er geen grote omleidingen voorzien. Tijdens de werken zal de aannemer ervoor zorgen dat de bewoners maximaal hun woning kunnen bereiken. De aannemer zal de bewoners per brief informeren over de start der werken. Ook werden er afspraken gemaakt in verband met de afvalophalingen tijdens de werken.

Om te voorkomen dat de nutsleidingen tijdens de graafwerken beschadigd worden heeft de aannemer gevraagd om op een schets aan te duiden waar de nutsleidingen de woning binnen komen. 

 

Per mail op de hoogte gehouden worden over de laatste stand van zaken? Schrijf je in voor de mailing
Nieuws over het project
Documenten over het project
Contactgegevens
013 390 525
openbare.werken@lummen.be

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox