Aanleg riolering en weginrichting Ketelstraat

Algemeen
Waar

Ketelstraat en een deel van de Vandermarckestraat tot nummer 8.

Soort
Concreet gepland
Wanneer
De werken starten in het najaar 2022
Waarom wordt er gewerkt?

De Ketelstraat sluit aan met het centrum. Het nieuwe bouwproject van de kantonale bouwmaatschappij zal een nieuwe impuls geven aan deze omgeving. Daarom verdient ook de Ketelstraat een opwaardering. 

De gemeente Lummen wil de rioleringsgraad op haar grondgebied ook omhoogkrikken. Daarom wordt er ook in de Ketelstraat gescheiden riolering aangelegd. Want, dat is beter voor het milieu en zorgt dat regenwater efficiënter gezuiverd kan worden.

Wat houdt het werk in?

Er wordt een nieuwe gescheiden riolering gelegd. De verharding wordt praktisch van gevel tot gevel vernieuwd. De rijweg wordt uitgewassen beton aangelegd en de stoepen in kleinschalige materialen. De doorgang naar het centrum en de aansluiting met het nieuwe bouwproject worden verkeersplateau's. 

Wat is de timing van het werk?

Omgevingsvergunning:

Het openbaar onderzoek in het kader van de omgevingsaanvraag liep van 28 december 2021 tot 26 januari 2022. Op 18 januari werd  in het administratief centrum een infomarkt georganiseerd. De infoborden die er gepresenteerd werden kan je hier raadplegen. De vergunning werd intussen afgeleverd.

Aanbestedingsdossier:

Intussen werd aannemer APK aangesteld om de werken uit te voeren. Na de vakantie zal er een infovergadering georganiseerd worden. De aangelanden worden b-persoonlijk uitgenodigd. 

We wensen de werken af te stemmen op de vordering van het bouwproject van de Kantonale Bouwmaatschappij. We streven ernaar om de werken in oktober op te starten. 

Hinder door het werk

Zodra de werken aanvatten zal hier een signalisatieplan te vinden zijn.

Documenten over het project
Het werk in beeld
Contactgegevens

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox