Aanleg riolering en weginrichting Ketelstraat

Algemeen
Waar

Ketelstraat en een deel van de Vandermarckestraat tot nummer 8.

Soort
In uitvoering
Wanneer
De werken starten op 20 maart 2023
Waarom wordt er gewerkt?

De Ketelstraat sluit aan met het centrum. Het nieuwe bouwproject van de kantonale bouwmaatschappij zal een nieuwe impuls geven aan deze omgeving. Daarom verdient ook de Ketelstraat een opwaardering. 

De gemeente Lummen wil de rioleringsgraad op haar grondgebied ook omhoogkrikken. Daarom wordt er ook in de Ketelstraat gescheiden riolering aangelegd. Want, dat is beter voor het milieu en zorgt dat regenwater efficiënter gezuiverd kan worden.

Wat houdt het werk in?

Er wordt een nieuwe gescheiden riolering gelegd. De verharding wordt praktisch van gevel tot gevel vernieuwd. De rijweg wordt uitgewassen beton aangelegd en de stoepen in kleinschalige materialen. De doorgang naar het centrum en de aansluiting met het nieuwe bouwproject worden verkeersplateau's. 

Wat is de timing van het werk?

Omgevingsvergunning:

Het openbaar onderzoek in het kader van de omgevingsaanvraag liep van 28 december 2021 tot 26 januari 2022. Op 18 januari werd  in het administratief centrum een infomarkt georganiseerd. De infoborden die er gepresenteerd werden kan je hier raadplegen. De vergunning werd intussen afgeleverd.

Uitvoering:

Aannemer APK werd aangesteld om de werken uit te voeren. Eind 2022 werd gestart met de omgevingsaanleg van het bouwproject van de Kantonale Bouwmaatschappij. Deze werken zijn intussen voltooid. Van 1 september 2023 zijn de eerste woningen in gebruik genomen.

Tegelijk hadden de nutsmaatschappijen alle voorbereidende werken voor het verplaatsen van leidingen en kabels uitgevoerd. Na het bouwverlof is de aannemer gestart met de aanleg van de riolering. In een eerste fase, vanaf de doorgang naar het Gemeenteplein tot de Kerkstraat, werd de riool al aangelegd. Daarna worden hier de huisaansluitingen gemaakt. Tegelijk wordt de tweede fase aangevat met de aanleg van riolering in de Vandermarckenstraat. Half oktober zal er gestart worden met de aanleg van de betonverharding. Na het allerheiligenverlof worden de nutsleidingen op hun definitieve locatie gelegd. 

Infovergadering:

 Op 8 maart werd een infovergadering georganiseerd. De presentatie die er gegeven werd kan je hier nog eens bekijken. 

 

 

Hinder door het werk

De Ketelstraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een omleiding voorzien voor voertuigen en fietsers. 

Bewoners kunnen een parkeerkaart aanvragen op deze website. Met deze kaart kan men binnen de blauwe zone parkeren zonder parkeerschijf. De kaart kan enkel gebruikt worden op de ogenblikken dat de garages of inritten niet gebruikt kunnen worden. 

Vanaf vrijdag 8 september is de garage van Lummina tijdelijk niet meer bereikbaar. 

Per mail updates ontvangen voor deze werken? Schrijf je in voor de mailing
Inschrijving voertuig tijdelijke parkeervergunning
Documenten over het project
BijlageGrootte
PDF-pictogram Omleiding1.55 MB
PDF-pictogram Ontwerpplan2.56 MB
Contactgegevens