Aanvraag evenement

Wil je graag een fuif, feest of infovergadering organiseren? Controleer dan of je dit niet dient te melden aan de gemeente. Op deze pagina vind je de nodige informatie terug die je hierbij kan helpen. 

Je evenement al dan niet melden of aanvragen

Lummen is een bruisende gemeente. Er vinden dan ook heel wat evenementen plaats: eetdagen, barbecues, buurtfeesten, fuiven, bals, informatiemomenten, familiebijeenkomsten … En misschien wil je hiervoor wel wegwijzers plaatsen, of reclameborden? Misschien heb je wel materialen nodig, of een politiereglement?

Sommige evenementen zijn onderworpen aan een meldingsplicht, sommige zelfs aan een vergunningsplicht. Om uit te maken of jouw evenement gemeld of aangevraagd moet worden, kan je gebruik maken van de vragen op deze aanstiplijst. Indien het antwoord overal ‘neen’ is, moet je evenement niet gemeld noch aangevraagd worden.

Hoe, wanneer en waar je evenement melden of aanvragen

Indien je evenement wel gemeld of aangevraagd moet worden, dan doe je dit via de invulformulieren die je hieronder vindt. Zo vergeten wij niets te vragen en jullie niets te melden. Om misverstanden te vermijden, vragen wij je het evenement en de gewenste materialen gelijktijdig aan te vragen. 

aanvraag / melding evenement
aanvraag gemeentelijke materialen: deze kan je online reserveren.

De aanvragen moeten daarenboven tijdig ingediend worden. Dit wil zeggen minstens zes weken op voorhand. Deze termijn is absoluut noodzakelijk voor het verzamelen van de nodige adviezen en wettelijke vergunningen en eventueel voor het wijzigen van de verkeerssituatie en de dienstregeling van de politie.

Met al je vragen en je aanvragen kan je terecht aan onze UiTbalie. Hieronder vind je alvast heel wat richtlijnen en nuttige inlichtingen. Wij wensen je veel succes met je evenement!

Nieuwe richtlijnen betreffende geluid vanaf 2013

Vanaf 1 januari 2013 gelden in Vlaanderen nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten. Deze regelgeving over het maximale geluidsniveau geldt voor alle muziekactiviteiten die toegankelijk zijn voor publiek en waar elektronisch versterkte muziek wordt gespeeld.
Het college van burgemeester en schepenen kan daarenboven geval per geval strengere normen en bijkomende voorwaarden opleggen.

Klik hier voor meer informatie.

Voor specifieke technische informatie betreffende geluidsmeters kan je terecht bij de dienst leefmilieu. 

Administratief centrum

Telefoon
013 390 590

Openingsuren en sluitingsdagen

(01/07/2018 tot en met 31/08/2018)
Openingsuren
1 jul 2018 tot 31 aug 2018
ma
-
di
-
wo
-
do
-
vr
-
Checking status
Checking status
Sluitingsdagen
(01/09/2017 tot en met 30/06/2018)
Openingsuren
1 sep 2017 tot 30 jun 2018
ma
-
di
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox