Zomerplanner

Het gemeentebestuur wil met de zomerplanner een fijne attentie voorzien voor alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar om hen zo een onvergetelijke zomer te helpen plannen. Het is een overzichtelijke planner in zomerse kleuren met vrolijke stickers voor allerlei activiteiten. Er worden 5 kolommen voorzien zodat elk gezinslid ruim voldoende plaats heeft om zijn of haar zomer te plannen! In de laatste kolom staan leuke evenementen die het gemeentebestuur in de zomer organiseert voor de jeugd.

Zomerplanner 2023
Zomerplanner 2023

Op 1, 2 en 3 juli is het kermis in Linkhout. Meer informatie vind je hier op onze website.

Schatten van Vlieg Lummen
Schatten van Vlieg Lummen

Ken jij Vlieg al? Vlieg verstopte verschillende schatten in Lummen: één aan het Schulensmeer, één op het domein van de Duizendjarige Eik en één aan de bibliotheek. Een zomerse zoektocht met opdrachten leidt je op elk van deze locaties naar de schatkist. Schatten van Vlieg is een zoektocht voor kinderen van 1 juli t.e.m. 31 augustus 2023.

De opdrachtenboekjes vind je aan de UiTbalie in het Oosterhof, het bezoekerscentrum aan het Schulensmeer of in de bibliotheek. Je kan ze binnenkort ook hier downloaden:

Nog meer informatie vind je op de pagina van Schatten van Vlieg op deze website.

Flyer speelplein Lummen
Flyer speelplein Lummen

Speelpleinwerking The Lucky's is een keileuk gemeentelijk speelinitiatief dat open staat voor alle kinderen van 6 tot 15 jaar (geboren tussen 2008 en 2017). Je kan hiervoor terecht aan de voetbalterreinen van KVV Lummen (Maria van Loonstraat 5) in Lummen. We spelen bal- en pleinspelen, bos- en waterspelen, houden verkleedpartijen, knutselen … en dat allemaal onder begeleiding van ervaren animatoren.

Je kan bij The Lucky’s terecht van 09.00 tot 16.00 uur, elke werkdag van 3 tot en met 28 juli 2023. Uitgezonderd vrijdag 21 juli 2023.

We rekenen 6,00 euro per kind per dag aan of 3,00 euro voor een halve dag (van 09.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur). Wij sturen je achteraf een aangepaste factuur.

Meer informatie vind je hier

Voorleestipi bib Lummen
Voorleestipi bib Lummen

Tijdens de zomermaanden trekt onze Voorleestipi er op uit! En ook onze vertelkoffer, boordenvol verhalen gaat mee.

Kom jij ook luisteren en genieten? Want wanneer de Voorleestipi er staat, dan is het feest! We lezen voor tussen 15 uur en 16 uur aan de speeltuin van sporthal De Vijfsprong.

Iedere woensdag (behalve 16 augustus)

In Lummen kunnen kinderen zich naar hartelust uitleven in maar liefst twaalf speeltuintjes. Een mooi overzicht van de speeltuinen vind je op deze flyer. Nog meer informatie vind je op onze website op de pagina van speeltuinen.

Bestemming bib Lummen
Bestemming bib Lummen

Grote vakantie, dat betekent: tijd om te reizen, te luieren en er op uit te trekken, tijd voor avontuur en zalig nietsdoen… met een boek kan je overal naartoe. Waar vind je meer inspiratie dan in de bibliotheek?!

Haal vanaf 1 juli je reispas in de bibliotheek en maak 4 leestrips. Per leestrip krijg je een stempel.

Is jouw reispas vol? Breng hem dan vóór 3 september binnen aan de balie van de bib en je krijgt van ons een lekkere verrassing. Verder maak je ook kans op een prijs uit de grote prijzenpot!

Ken jij Huis van het Kind al? Huis van het Kind Lummen is geen echt huis, maar een samenwerking tussen lokale organisaties die werken met en voor kinderen, jongeren en (toekomstige) ouders. Samen willen we er voor zorgen dat iedere ouder, kind of jongere zich gesteund voelt. Dit doen we door je de weg te wijzen naar de juiste organisaties, maar ook door het organiseren van activiteiten, workshops, ontmoetingsmomenten, vormingen en zo veel meer. Je bent altijd welkom!

Huis van het Kind heeft twee mooie kleurplaten ontworpen. Download de kleurplaten hier (kleurplaat 1 en kleurplaat 2). Veel plezier!!

Meer informatie over het huis van het kind vind je hier

De halfoogstkermis in Lummen is op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 augustus 2023. Meer informatie vind je hier.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox