Herfstvaccinatie 2023

Vanaf midden september 2023 gaat een nieuwe ronde van COVID-19-vaccinaties van start. De vaccinatie is aanbevolen voor mensen die een verhoogd risico lopen om ernstig ziek te worden door COVID-19 en voor werknemers in de gezondheidszorg. 

Meer info kan je steeds terugvinden op www.laatjevaccineren.be

Voor wie is het vaccin aanbevolen?

Met COVID-vaccinatie willen we vermijden dat mensen zwaar ziek worden. Het is daarom aanbevolen aan wie het meeste risico loopt om ziek te worden:

  • iedereen vanaf 65 jaar
  • personen die langdurig verblijven in een zorgvoorziening, zoals in de woonzorgcentra. Voor deze personen wordt de vaccinatie intern georganiseerd in het centrum waar ze verblijven.
  • personen met bepaalde onderliggende gezondheidsproblemen zoals long- of hartaandoeningen (het overzicht kan je terugvinden op laatjevaccineren.be)
  • alle personen met een verzwakte weerstand,
  • zwangere vrouwen
  • en alle personen werkzaam in de zorgsector in en buiten zorginstellingen.

Combinatie met het griepvaccin?

Vanaf eind september is het mogelijk om je te laten vaccineren tegen COVID-19, terwijl de griepvaccinatie beschikbaar zal zijn vanaf medio oktober. Het is zelfs mogelijk om beide vaccinaties gelijktijdig te ontvangen. Het is verstandig om je arts of apotheek te raadplegen om te bepalen wanneer het voor jou het beste moment is om gevaccineerd te worden en of de vaccins gecombineerd kunnen worden. Het is van groot belang om je immuunsysteem te versterken voordat het aantal COVID-19- en griepinfecties in de herfst- en wintermaanden waarschijnlijk zal toenemen.

Maak een afspraak bij je huisarts of apotheker. (Voor een overzicht van apothekers die vaccineren: www.apotheek.be). Het COVID-vaccin blijft gratis voor iedereen.

In Lummen kan dat bij volgende aptoheken:

  • Apotheek Peeters: Zelemsebaan 3, 3560 Meldert – Lummen. TEL: 013 33 65 97
  • Apotheek Panorama Lummen: Dorpstraat 18, 3560 Lummen. TEL: 013 53 11 53

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox