Doe mee met Afvalvrij Mei en laat je niet inpakken!

Doe mee met Afvalvrij mei 2021, en laat u niet inpakken!

Het is weer zover, Afvalvrij mei staat voor de deur. Zoals gewoonlijk moedigt Limburg.net in mei iedereen aan om zoveel mogelijk afval te vermijden. Op het werk, bij ons thuis, in de winkel en onderweg. Want wij Limburgers en Diestenaren, wij laten ons niet inpakken. Al zeker niet door onnodige, nutteloze verpakkingen. U doet toch ook mee?

Elke kleine aanpassing is een goed begin

Afvalvrij leven, het is een uitdaging om u tegen te zeggen. Maar perfectie is gelukkig niet nodig! Een paar kleine aanpassingen zijn vaak al genoeg om de hoeveelheid afval drastisch te doen dalen. Ga met eigen verpakkingen naar de winkel, vervang plastic flesjes door een drinkbus en kies voor herbruikbaar boven wegwerp. Maar bovenal, gebruik uw gezond verstand en denk twee keer na voor u verpakkingen koopt.

Deel gekke verpakkingen met #iklaatmenietinpakken

U kent het vast wel: u gaat naar de winkel en uw kar is voor de helft gevuld met verpakkingen. Komt u in de winkel producten tegen die onnodig dubbel of zelfs driedubbel verpakt zijn? Maak er een foto van en deel deze op sociale media met de hashtag #iklaatmenietinpakken. Zo stellen we onnodige verpakkingen aan de kaak.

Ga afvalvrij picknicken in mei

Organiseer in mei een gezellige picknick met uw bubbel. De uitdaging? Zorg ervoor dat u achteraf geen (of toch zo weinig mogelijk) afval heeft. Stuur een foto van uw picknick naar Limburg.net en maak kan op leuke prijzen! De wedstrijd loopt tot 31 mei.

Doe mee met de opruimbingo

Gebruik jij al een drinkbus en brooddoos in plaats van een plastic flesje en aluminiumfolie? Top! Jammer genoeg gooien heel wat mensen afval op straat. Dat zwerfvuil is een groot probleem. Het is niet alleen heel lelijk, maar ook slecht voor het klimaat en de dieren. Gelukkig bestaan er ook mensen zoals jij die het afval ook weer oprapen. Maak jouw opruimwandeling extra leuk met een opruimbingo. Want wij Limburgers en Diestenaren, wij laten ons niet inpakken. Al helemaal niet door zwerfvuil.

Bekijk de filmpjes met de afvalexpert

Over afval bestaan er heel wat vragen. Welke verpakkingen kunnen gemakkelijk gerecycleerd worden en welke niet? Wat is bioplastic en wat zijn de voordelen? Het zijn vragen die niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Joke van Limburg.net stelde de vragen aan afvalexperte Loes Weemaels, die de voor- en nadelen van verschillende verpakkingen op een rijtje zet. Bekijk de filmpjes op de sociale media van Limburg.net.

Surf vanaf 1 mei naar www.afvalvrijmei.be voor alle acties en tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox