Het wordt weer gezellig in Lummen

Het wordt weer gezellig in Lummen

Het Covid19-virus heeft de afgelopen maanden diep ingehakt op de lokale economie. Vandaar dat het gemeentebestuur besloten heeft om tijdelijk een gedeelte van de openbare weg aan het Gemeenteplein ter beschikking te stellen aan de lokale horeca-uitbaters in het kader van de uitbreiding van de terrassen en dit vanaf 8 mei 2021 tot en met 30 september 2021. Tijdens de schooldagen zal dit enkel in het weekend zijn, tijdens de schoolvakanties doorlopend. Op die manier creëren we een balans tussen gezelligheid en veiligheid in het Lummense centrum.

De uitbreiding van de terrassen gebeurt uiteraard met inachtneming van de nodige verkeerstechnische veiligheidsmaatregelen. Het verkeer dat vanuit de Dorpsstraat het Gemeenteplein oprijdt zal ter hoogte van het gemeentehuis links het Gemeenteplein oprijden om vervolgens ter hoogte van bakkerij Vanhamme links terug richting de Dorpsstraat te rijden.

Deze regeling heeft geen effect op de zaterdagmarkt, deze blijft doorgaan. Het verkeer zal zoals gewoonlijk het noordelijk deel van de Dorpsstraat niet kunnen bereiken en omgeleid worden via de Pastoor Frederickxstraat.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox