Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor: binnenkort ook in jouw brievenbus?

Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je veilig fietsen in jouw gemeente? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in jouw gemeente? …

Vanaf 9 september 2020 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Deze driejaarlijkse bevraging stond aanvankelijk in het voorjaar gepland. Omwille van de coronacrisis besliste het Agentschap Binnenlands Bestuur om de bevraging uit te stellen naar het najaar. Jouw mening over je gemeente is bijzonder belangrijk! We rekenen dan ook op jou om deel te nemen!

De Gemeente-Stadmonitor telt meer dan 200 cijferreeksen die de staat van jouw gemeente in beeld brengen. Ruim 100 cijferreeksen komen voort uit de grootschalige burgerbevraging bij de inwoners van elke Vlaamse gemeente. 

Met de resultaten van deze bevraging wil het Agentschap Binnenlands Bestuur elk lokaal bestuur ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Deze inzichten geven ons immers een unieke kijk op wat voor elke burger belangrijk is in zijn of haar gemeente of stad. Dit is dan ook een unieke kans om jouw mening te geven over je gemeente!

Van woensdag 9 september tot eind oktober 2020 zal het Agentschap Binnenlands Bestuur in elke Vlaamse gemeente een representatief deel van de inwoners van 17 tot 85 jaar bevragen.

In totaal zullen vanaf 25 maart zo’n 400.000 burgers worden bevraagd. Dus misschien valt in de loop van de volgende maanden ook bij jou een vragenlijst in de bus. Je medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. 

De privacy van elke burger zal in elk geval gerespecteerd worden. Zo gaan er alleen analyses gemaakt op gemeentelijk niveau en wordt er gewerkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer uitleg kun je terecht op www.gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be. Op deze website kun je nu alle resultaten van de vorige bevraging vinden.

 

Meer info: gemeente-stadsmonitor@vlaanderen.be

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox