Tijdelijke werfweg tussen Mellaerstraat en Meldert centrum zorgt voor maximale bereikbaarheid

Werfweg begin volgende week in gebruik

De voorbije dagen voerde de aannemer de grondwerken uit voor de aanleg van een tijdelijke werfweg, langs de bestaande rijbaan. Die werfweg, tussen de Mellaertstraat en de Pastorijstraat, zorgt ervoor dat bewoners tot aan hun woning geraken en verkeer richting Tessenderlo mogelijk blijft, en zo ook Meldert centrum ontsluit komende van Lummen. Aanstaande maandag zal de aannemer de tijdelijke rijweg asfalteren zodat verkeer richting Meldert dinsdagochtend over de werfweg kan rijden. 

Aanleg riolering en weg tot kerstverlof

Het geeft de aannemer meteen groen licht om de bestaande rijweg vanaf de Mellaerstraat tot net voorbij de Pastorijstraat op te breken en er volop te starten met de aanleg van de nieuwe, gescheiden riolering. Daarna wordt de rijweg opgebouwd (exclusief toplaag) en het fietspad aangelegd aan de kant van O.C. De Kalendries. Het fietspad aan de kant van de werfweg wordt pas voorzien als verkeer over de nieuwe weg kan. Vermoedelijk tegen het kerstverlof zal de Dikke Eikstraat/Meldertsebaan tussen de Mellaerstraat en de Pastorijstraat klaar zijn. 

Mellaerstraat afgesloten van maandag 7 tot vrijdagavond 11 september

Omwille van de rioleringswerken zal de Mellaerstraat tijdelijk worden afgesloten ter hoogte van de Dikke Eikstraat, en dat vanaf deze maandag tot uiterlijk vrijdagavond 11 september. Bij de start van het weekend moet de aannemer het kruispunt dus opnieuw vrijgeven. De Mellaerstraat zal dan aansluiten op de tijdelijke werfweg. Tijdens de afsluiting rijdt verkeer komende van Laren via Lummen centrum naar de N725.

Nutswerken tussen Pastorijstraat en Geeneindestraat

Ondertussen gaan ook de nutsmaatschappijen verder met hun verplaatsingswerken voor water, gas en telecom, vanaf de Pastorijstraat richting de Geeineindestraat. Via verschillende kanalen vernemen wij dat deze werken voor de nodige hinder zorgen. Gemeente Lummen, AWV en Fluvis zijn alvast in overleg met de betrokkenen aannemer om het over een andere boeg te gooien. De nutswerken zullen nog uiterlijk tot eind dit jaar duren. 

Eenrichtingsverkeer richting Tessenderlo 

Over de volledige projectzone geldt er eenrichtingsverkeer richting Tessenderlo. De kruispunten met de Geeneindestraat en de Pastorijstaat blijven zo lang mogelijk toegangkelijk. Op die manier blijft plaatselijk verkeer mogelijk en zijn de handelaars van Meldert centrum bereikbaar. 

Fietsers fietsen via het tijdelijk aangelegde fietspad over de Zwarte beek of via het bestaande fietsroutenetwerk (Kruisstraat – Hertenrodestraat).

De bussen van De Lijn volgen het eenrichtingsverkeer richting Tessenderlo. Richting Lummen rijden ze om via Zelem. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief. Zo komen updates rechtstreeks in uw mailbox. 

Voor praktische vragen i.v.m. bereikbaarheid in en rond de werfzone kan je straks contact opnemen met onze bereikbaarheidsadviseur Frederik Bronckaerts via via 011 433 855 of frederik@bereikbaarheidsadviseur.be

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox