Oprit richting Hasselt afgesloten in nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 september

Vernieuwing van de E313 ter hoogte van het complex Beringen en de renovatiewerken aan twee bruggen over de snelweg. 
 
Alle info en updates over het project vind je op www.wegenenverkeer.be/beringen.
 

Waar staan we vandaag?

Zowel de vernieuwing van de rijstroken van de E313 richting Antwerpen als de brugrenovaties van de Beverlosesteenweg en de Rijsselstraat zijn ondertussen volledig klaar. Momenteel werkt AWV op de rijstroken in de richting van Hasselt. De afrit Beringen komende van Antwerpen is daardoor al een tijdje afgesloten. De oprit richting Hasselt bleef daarentegen steeds open. 
 

Afstaltrenovatie oprit Hasselt

Maar die oprit richting Hasselt zal nu ook aankomend weekend gedurende één nacht worden afgesloten omwille van asfaltwerken. Concreet wordt de oprit richting Hasselt afgesloten van vrijdagavond 4 september om 20 uur tot zaterdagochtend 5 september om 6 uur. De aannemer zal de rijweg eerst frezen en vervolgens een nieuwe onder- en toplaag asfalt plaatsen. Tijdens de asfaltrenovatie volgt verkeer richting Hasselt een omleiding via de Industrieweg om via het complex 25a Tessenderlo de snelweg te bereiken. 
 
AWV voert de werken bewust ’s nachts uit om de verkeershinder overdag te beperken. Omwonenden moeten evenwel uitzonderlijk rekening houden met mogelijk nachtlawaai, van de werken zelf maar ook van veiligheidssignalen van vrachtwagens en freesmachines. 
 

Eindmeet stilaan in zicht

Na de vernieuwing van de oprit Hasselt, zitten we in de laatste rechte lijn van de snelwegrenovatie ter hoogte van het complex Beringen. Er moeten dan nog onder andere vangrails en jerseys geplaatst worden, en definitieve belijning worden aangebracht. 
 
De eindmeet is in ieder geval in zicht. Ten laatste maandag 14 september zijn de werken afgerond en is opnieuw alle verkeer mogelijk. Tot dan rijdt verkeer op de E313 langs de werf op 2x2 versmalde rijstroken en blijft de afrit komende van Antwerpen afgesloten. 
 

Nog vragen? 

Contacteer onze bereikbaarheidsadviseur, Frederik Bronckaerts, via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of 011 433 855 (tijdens de kantooruren).
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox