Vernieuwing fietspaden Thiewinkelstraat - Lummense Kiezel

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt deze zomer in Hasselt de fietspaden langs de Thiewinkelstraat - Lummense Kiezel (N725) vanaf het kruispunt met de Grensstraat tot aan de rotonde t.h.v. Holrakkerstraat - Spalbeekstraat. In elke richting wordt zo ongeveer 700 meter fietspad vernieuwd. De werken nemen 2 weken in beslag vanaf maandag 17 augustus. Er geldt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer vanuit Lummen richting Hasselt.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer de klinkers van de fietspaden opbreken en de paden vervolgens heraanleggen in asfalt. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en meer rijcomfort voor de fietsers.

De werken starten op maandag 17 augustus 2020 en zullen bijna 2 weken duren.

Minderhinder-maatregelen: lokale omleiding richting Hasselt

Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te vrijwaren, zal het agentschap de werfzone tussen de Grensstraat en de Holrakkerstraat gedurende de volledige duur van de werken afsluiten voor het gemotoriseerd verkeer richting Kermt (Hasselt). Deze weggebruikers kunnen dan een omleiding volgen.  Wie met de wagen richting Lummen wil, kan gewoon langs de werfzone blijven rijden.

Voor fietsers wordt een veilige strook afgebakend langs de werfzone.

Aan de zijde waar de aannemer werkt, worden de zijstraten afgesloten ter hoogte van de gewestweg. Gedurende de eerste dagen wordt op de weghelft rijrichting Lummen gewerkt, vervolgens wordt de weghelft rijrichting Hasselt aangepakt.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.
 

Bijlage
Zie hier het plan.

 

Contact:
Voor vragen kan u terecht op het permanentienummer 011/74 23 03. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox